Actualitate

Şefa Unităţii de Primiri Urgențe a Spitalului din Ploieşti este internată la reanimare cu SARS – COV – 2 – UPDATE

Publicat: 27 oct. 2020
Șefa UPU Ploiești se află la ATI după ce s-a infectat cu noul coronavirus
Un alt cadru medical a decedat din cauza coronavirusului

Un nou caz de coronavirus în cadrul sistemului medical. Astfel, şefa Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean din Ploieşti a fost diagnosticat cu noul coronavirus. Starea sa de sănătate nu este una tocmai bună, ea fiind internată la reanimare. O alta asistenta a decedat din cauza virusului la Slatina.

Şefa Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) de la Spitalul Judeţean din Ploieşti a fost internată de urgenţă la secţia de Anestezie și Terapie intensivă, după ce a fost diagnosticată cu virusul COVID-19.

Medicul Violeta Tănase a început să prezinte simptome uşoare specifice ale infecţiei cu virusul Covid-19 la începutul săptămânii trecute. Starea de sănătate a cadrului medical s-a înrăutăţit treptat. Astfel, aceasta a fost nevoită să fie preluată şi internată în unitatea unde-şi desfăşoară activitatea.

Medicul ar putea să primeasă tratament cu plasmă hiper imuna în perioada imediat următoare.

A doua asistentă răpusă de COVID la Slatina, în ultimele 24 de ore

În altă ordine de idei, o asistentă medicală de la Spitalul din Slatina a decedat marţi dimineaţă, 27 octombrie 2020. Pacienta a primit tratament cu plasmă, însă, din nefericire nu a putut să fie salvată.

Încă o asistentă bolnavă de COVID a murit. A fost confirmat cel de-al doilea deces în rândul cadrelor medicale din unitatea medicală din Slatina. Astfel, coronavirusul a răpus a doua asistentă.

Aceasta a fost internată timp de două săptămâni la Spitalul din Slatina. Apropiaţii şi toţi colegii de breaslă au încercat din răsputeri să o salveze. De asemenea, au făcut public un apel pentru donare de plasmă. În ciuda faptului că au găsit şi donatori, din păcate, femeia în vârstă de 48 de ani nu a mai rezistat.

Este al doilea cadru medical din Olt care îşi pierde viaţa în ultimele 24 de ore. Luni dimineaţă, o altă asistentă în vârstă de 48 de ani a murit, după ce s-a infectat cu coronavirus.

Câte cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus

Grupul de Comunicare Strategică a transmis, marți, că de la începutul pandemiei de COVID-19 au murit, în urma infectării cu noul coronavirus, un număr de 33 de cadre din rândul personalului medical.

„Pana in data de 27 octombrie 2020, un numar de 3.847 cadre din randul personalului medical ( medici, asistenti medicali, ambulantieri si infirmieri) au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus. Au fost inregistrate si 33 decese in randul aceluiasi personal medical”, a transmis GCS.

De asemenea, conform raportarilor, la personalul medical sus-amintit se mai adauga si personalul din unitatile sanitare, alte categorii (ex TESA). In randul acestui personal sunt in jur de 2.000 de infectări.

Situație îngrijorătoare în spitalele din Iași. Ce susține președintele Sanitas, Iulian Cozianu

Iulian Cozianu, președintele Sindicatului Sanitas din județul Iași, a făcut declarații de-a dreptul îngrijorătoare cu privire la condițiile de muncă din unitățile medicale ieșene. Acesta susține că foarte multe cadre medicale din sistemul medical nu au mai putut rezista și au decis să renunțe la posturile din unitățile spitalicești. Factorul care a stat la baza deciziilor acestora a fost stresul, dar și epuizarea fizică.

„Au fost oameni care și-au dat demisia și oameni care și-au depus dosarele de pensionare. Au cedat psihic, pur și simplu nu au mai suportat stresul. Puțini sunt cei care știu situația din spitalele ieșene pe perioada pandemiei de COVID-19. Colegii mei, cei care lucrează cu pacienții confirmați sau suspecți la infecția cu COVID-19, intră nemâncați, fără să consume lichide în salonul pacientului. S-au săturat să poarte pampers. Mulți stau îmbrăcați în același combinezon și 12 ore și nimeni nu ia nicio măsură. Am avut și încă am colegi care au ieșit din salon în stare de lipotimie, leșinați la propriu. În aceste combinezoane fierbi în suc propriu. Numai în ultima perioadă avem 5 persoane care au demisionat. Oamenii care și-au dat demisia din sistemul sanitar au explicat că nu mai pot face față presiunii. Cu siguranță numărul de demisii va crește”, spune Iulian Cozianu, președintele Sindicatului Sanitas din Iași.

Adauga un comentariu