Razboi în Ucraina

Șeful Agenției de Informații pentru Apărare a Ucrainei prezice atacuri „din ce în ce mai adânci” în interiorul Rusiei

Publicat: 04 ian. 2023
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Șeful Agenției de Informații pentru Apărare a Ucrainei prezice atacuri din ce în ce mai adânci în interiorul Rusiei
Șeful Agenției de Informații pentru Apărare a Ucrainei prezice atacuri „din ce în ce mai adânci” în interiorul Rusiei

șeful Agenției de Informații pentru Apărare a Ucraineia prezis că vor exista atacuri „din ce în ce mai adânci” în interiorul Rusiei, fără a recunoaște dacă Kievul a jucat un rol în astfel de atacuri până în acest moment.

Într-un interviu difuzat miercuri la ABC News, generalul-maior Kyrylo Budanov, șeful Agenției de Informații pentru Apărare a Ucrainei, a spus că este „foarte bucuros să vadă” atacuri în interiorul Rusiei, dar că nu a putut să „vă ofere [un] răspuns” dacă Ucraina a jucat un rol în astfel de lovituri până după război, scrie CNN.

Kyrylo Budanov: „Din ce în ce mai adânc”

Ministerul rus al Apărării a declarat că trei militari ruși au fost uciși luna trecută, când o dronă ucraineană s-a prăbușit în apropierea aerodromului militar Engels-2, la sute de mile de granița cu Ucraina, potrivit agenției de știri de stat ruse RIA Novosti.

„Crezi că vor mai fi?” l-a întrebat reporterul pe Budanov.

„Cred că da”, a răspuns el.

„În interiorul Rusiei? În adâncul Rusiei?” a întrebat reporterul.

„Din ce în ce mai adânc”, a spus Budanov.

Vladimir Putin a ordonat ca o fregată, „Amiralul Gorșkov”, să fie trimisă în serviciul de luptă

Nava va efectua o călătorie maritimă pe distanță lungă peste Oceanul Atlantic și Indian, precum și Marea Mediterană, a informat presa de stat rusă TASS, citându-l pe ministrul Apărării Serghei Şoigu.

Fregata este echipată cu „cel mai recent sistem de rachete hipersonice Zircon, care nu are analogi – un sistem hipersonic pe mare – precum și alte arme de ultimă generație”, a spus Putin, vorbind prin intermediul unei legături video cu Shoigu și comandantul navei. Igor Krokhmal.

„Sunt sigur că astfel de arme puternice vor face posibilă protejarea în mod fiabil a Rusiei de potențiale amenințări externe și vor contribui la asigurarea intereselor naționale ale țării noastre”, a adăugat Putin.

Potrivit lui Shoigu, fregata va „desfășura exerciții” cu rachete hipersonice Zircon.

„Sunt foarte fericit, felicitări! Aceasta este o muncă comună grozavă, care s-a încheiat cu un rezultat bun, așteptat”, a spus Putin înainte de a ordona fregatei să „înceapă să finalizeze sarcinile”.

Comentarii
Adauga un comentariu