Actualitate

Șeful de campanie al PSD nu exclude revenirea social-democraților din partidul lui Victor Ponta

Publicat: 17 feb. 2020

Europarlamentarul Claudiu Manda, cel care se va ocupa de campania electorală a PSD, nu privește cu ochi buni o alianță electorală la nivel național cu Pro România, însă n-ar avea nimic împotrivă ca social-democrații care au plecat la partidul lui Victor Ponta să revină „acasă”, cum le-a cerut și liderul Marcel Ciolacu, duminică, la Convenția Națională a Pro România, unde a luat cuvântul.

Decizia de a colabora cu partidul lui Victor Ponta poate fi luată însă la nivelul organizațiilor județene, pentru alegerile locale, a precizat Manda. Foarte probabil, așa vor sta lucrurile la București, de pildă, pentru a-i asigura încă un mandat Gabrielei Firea, a admis liderul social-democrat.

La observația că Marcel Ciolacu le-a spus celor de la Pro România „să treacă acasă”, Claudiu Manda a comentat: „Cred că a fost o invitație să vină în PSD cei care se gândesc că PSD-ul are, totuși, o șansă….”

– E oportună această invitație de a reveni acasă către cei pe care dvs îi numiți trădători? l-a întrebat Cosmin Prelipceanu pe Claudiu Manda.

– Cred că dacă sunt oameni care își doresc să se întoarcă acasă – și au fost astfel de oameni și s-ar putea să mai fie și în viitor – sunt bineveniți înapoi acasă! Dar alta e să spui că reprezinți un alt partid, dar ești tot de stânga, ești diferit de PSD, că de-aia te duci la alt partid, dar ai vrea să faci alianță cu PSD – ceva nu e în regulă, a explicat Claudiu Manda.

– Victor Ponta se poate întoarce și el?

– Depinde de organizația care o să-l primească”, a răspuns Claudiu Manda, sugerând că nu e de avut în vedere o asemenea perspectivă.

Citește și: SURSE – Începe bubuiala în Parlament: largă coaliție anti-PNL la audierile miniștrilor

De asemenea, la observația că Gabriela Firea a spus inclusiv că și-ar dori să vină în PSD Victor Ponta, Claudiu Mandea a spus: „Am înțeles. N-am ce să comentez ce-ți poate dori dna Firea, pot să vă spun doar că și dna Firea, ca și alte organizații județene – am considerat că este oportun, repet, ca fiecare organizație București și județeană să-și stabilească propria politică de alianțe – și din ce știam, la nivelul Bucureștiului există o astfel de intenție, cred că sunt și alte județe în țară, cum sunt sigur că sunt și județe care nu doresc o alianță”.

Adauga un comentariu