Actualitate

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, despre carantinarea Capitalei

Publicat: 20 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat despre carantinarea Capitalei
Raed Arafat i-a avertizat pe români în privința unui nou val pandemic

Șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat că nu se pune problema ca Bucureștiul să intre în carantină, așa cum se vehiculează pe surse de mai multe zile. Arafat spune că mâine, la ședința Comitetului Județean pentru situații de urgență se va decide prelungirea măsurilor restrictive aflate deja în vigoare.

„La acest moment nu s-a pus în discuţie carantinarea Bucureştiului”, a afirmat Raed Arafat.

Potrivit şefului DSU, în şedinţa Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, care va avea loc duminică, la sediul Prefecturii, vor fi prelungite măsurile care sunt în vigoare în prezent la nivelul Capitalei pentru stoparea răspândirii virusului SARS-CoV-2

Raed Arafat, reacție după un nou record la ATI

Șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat că România o să suplimenteze numărul de paturi la ATI. Decizia vine în contextul în care a fost înregistrat un nou record de pacienți aflați la terapie intensivă.

„Au fost prezentate toate aspectele dpdv medical la situația de acum. Nu au fost luate decizii. Au fost numai pentru a discuta și dezbate punctele lor de vedere. Această analiză se face în 2-3 zile și să se vină cu niște concluzii finale.

Paturile pe secțiile la ATI: la București au fost suplimentate patruile; azi facem tot ce putem să aducem stocătorul la București. La Malaxa avem 5 paturi suplimentare, la Matei Balș e capacitate de 40 de paturi au ajuns (erau în jur de 20 de paturi inițial), iar la spitalul Sf. Pantelimon vrem să ajungem la 40 de paturi.

Când a fost făcută ultima analiză erau 1408 paturi. Acum o să crească. De la intebnția de a crește și până la operaționaluza patruile durează câteva zile”, a spus Raed Arafat în urma unei ședințe la care au participat premierul Florin Cîțu, ministrul Sănătății Vlad Voiculescu și vicepremierul Dan Barna.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.618. Dintre acestea, 1.324 sunt internate la ATI.

Adauga un comentariu