Actualitate

Șeful Grupului de Comunicare Strategică, Andi Manciu, nu are studii superioare absolvite – Galerie Foto

Publicat: 14 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Șeful Grupului de Comunicare Strategică Andi Manciu nu are studii superioare absolvite - Galerie Foto
Andi Manciu, șeful Grupului de Comunicare Strategică

Consilierul de stat al prim-ministrului Ludovic Orban și șeful Grupului de Comunicare Strategică (GCS), Andi Manciu, nu a absolvit examenul de licență. Din cauza numărului ridicat de absențe acesta ar fi fost exmatriculat din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din București. Inițial informația a fost făcută publică de către jurnalista Ioana Ene Dogiu.

„Așa descoperea poate dl Orban că al său consilier de stat, Andi Manciu, pe care l-a pus în fruntea Grupului de Comunicare Strategică, care scrie cele mai sensibile OUG ale Guvernului și are deja un loc eligibil pentru viitorul Parlament, este o persoana fără diplomă de licență”, scria Ioana Ene Dogioiu.

Iată lista funcțiilor care intră în categoria personalului plătit din fonduri publice din cadrul Aparatului de lucru al Guvernului pentru care Secretariatul General al Guvernului are calitatea de angajator la data de 30.09.2020

Ce spun reprezentanții SNSPA

Reprezentanții Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din București au declarat că Eduard Andi Manciu a fost înmatriculat în cadrul instituției însă nu a absolvit niciodată studiile de licență.

„Domnul Eduard Andi Manciu a fost înmatriculat la Facultatea de Ştiinţe Politice, specializarea ştiinţe politice promoţia 2004-2008, dar nu a absolvit studiile universitare de licenţă”, a transmis SNSPA

Andi Manciu a oferit o explicație irelevantă

„E o bazaconie. Nu am avut nicio discuție despre vreo posibilă candidatură și, implicit, e o invenție ideea unei poziții eligibile pe liste. În privința studiilor am menționat în CV că am urmat cursurile universitare și nu am declarat că sunt până la acest moment licențiat, întrucât acest lucru ar fi contrar situației de fapt”, a declarat Manciu.

Gheorghe Piperea consideră că Ludovic Orban ar putea răspunde penal în cazul Andi Manciu

Avocatul Gheorghe Piperea consideră că premierul Ludovic Orban ar putea răspunde penal în cazul consilierului de stat Andi Manciu, şeful Grupului de Comunicare Strategică, numit în funcţie deşi nu are diplomă de licenţă.

Gheorghe Piperea scrie pe pagina sa de Facebook că la mijloc ar putea fi infracţiuni de fals şi uz de fals, iar premierul ar putea răspunde şi el penal pentru favorizare sau omisiunea sesizării. Mai mult, toate actele semnate de Manciu ar putea lovite de nulitate.

„Un individ care se angajează pe funcția de consilier de stat, despre care știa că necesită o diplomă de licență, comite infracțiunile de fals și uz de fals declarând la angajare că deține diploma respectivă deși nu o are.

Demnitarii* care îl angajează și, ulterior, omit să îl denunțe organelor de cercetare penală, pot fi considerați favorizatori și, respectiv, autori ai faptei penale de nedenunțare a unor infracțiuni“, susține Gheorghe Piperea.

Gheorghe Piperea: „Trebuie să fii deosebit de prost ca să te bazezi pe producțiile literare ale unui falsificator!“

Avocatul a menționat că toate actele juridice emise de Andi Manciu sunt nule.

„Toate actele juridice, inclusiv cele cu caracter normativ, pe care le-a emis și semnat făptuitorul, sunt nule. Inclusiv cele de cenzură, inclusiv sesizările către feisbuc sau către serviciile secrete făcute cu intenția de a-i monitoriza și pedepsi pe «negaționiști». Apropo, trebuie să fii deosebit de prost ca să te bazezi pe producțiile literare ale unui falsificator pentru a cataloga o informație sau știre ca falsă.

E valabil și pentru cazul unui individ care a îndeplinit ani de zile funcția de director adjunct al orniss (instituția care emite certificate de acces la secrete de stat) și de șef al spălării banilor și care și-a falsificat diploma de bac, precum și pentru favorizatorii și nedenunțătorii lui“, a precizat Gheorghe Piperea.

Adauga un comentariu