National

Șeful MApN: „Militarii sunt pregătiți să sprijine autoritățile”

Publicat: 18 mart. 2020

Generalul Nicolae Ciucă, ministrul Apărării (MApN), a transmis, printr-o postare pe Facebook, că militarii români sunt „pregătiți să sprijine autoritățile în zonele unde va fi necesară intervenția armatei”.

„Am avut astăzi o convorbire telefonică cu Președintele României, Klaus Werner Iohannis. Domnia sa s-a interesat de stadiul implementării măsurilor de protecție şi acțiune împotriva COVID-19.

L-am informat pe Președintele României despre acțiunile întreprinse la nivelul MApN și l-am asigurat că militarii sunt pregătiți să sprijine autoritățile în zonele unde va fi necesară intervenția armatei.

Președintele României, Klaus Werner Iohannis, le-a transmis mulțumiri militarilor pentru efortul depus până acum și le-a urât multă sănătate și succes în îndeplinirea misiunilor.

În cursul dimineții am discutat, prin sistemul de videoteleconferință, cu comandanții spitalelor militare, Direcției medicale și cu cel al Institutului Cantacuzino despre măsurile în curs de implementare sau cele care urmează să le luăm la nivelul MApN pentru prevenirea și limitarea efectelor COVID-19.

Am analizat totodată zonele unde personalul militar deja acționează cât și structurile pregătite să acționeze la solicitarea Comandamentului pentru Situații de Urgență.

Militarii sunt pregătiți să sprijine autoritățile în zonele unde va fi necesară intervenția armatei”, a scris generalul Ciucă în postarea de pe Facebook.
Adauga un comentariu