Actualitate

Șeful PSD, Marcel Ciolacu a fost jignit de către președintele României: „Probabil vine de la o frustrare că nu sunt ei la bani”

Publicat: 07 oct. 2021
Klaus Iohannis ține o declarație de presă la Palatul Cotroceni
Klaus Iohannis a menționat că echipa guvernamentală condusă de premierul Nicolae Ciucă se va prezenta în fața Parlamentului pentru a primi votul de încredere

Președintele României Klaus Iohannis, într-un comunicat de presă dat astăzi 7 octombrie, a făcut mai multe declarații despre situația României după căderea Guvernului. dar și despre plângerea penală pe care PSD intenționează să o depună.

Klaus Iohannis, referitor la toate acuzele de la opoziție, l-a făcut atât pe el cât și pe cei din PSD, frustrați în special din cauza că nu au ei control asupra banilor.

Președintele Iohannis l-a făcut frustrat pe Marcel Ciolacu

În cadrul conferinței de presă susținută astăzi, 7 octombrie 2021, Klaus Iohannis a vorbit despre intenția Partidului Social Democrat de a depune plângere penală pe numele lui Florin Cîțu dar și miniștrilor care au avut acces la banii din Fondul de Rezervă, dați pentru primarii liberali.

Conform declarațiilor date, acesta susține că întreaga acțiune a opoziției este de fapt o tactică de poziționare făcute înainte ca noul Guvern să se formeze.

„Da, este mai nou un hobby a unora de a mă acuza pe mine și Guvernul de tot felul de lucruri. Sunt tactici de poziționare în vederea consultărilor. Eu sunt convis că Guvernul si Florin Cîțu fac toate lucrurile exact așa cum este legal și corect. Nu am emoții.

Pe de altă parte, e clar că acum în pragul iernii că autoritățile au nevoie de sprijinul Guvernului și în această perspectivă au fpst făcute alocările.

Că unii și alții nu sunt mulțumiți, probabil vine de la o frustrare că nu sunt ei la bani. Am discutat cu premierul Cîțu”, a spus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis, despre scumpirea energiei în România

În aceeași conferință de presă, președintele a abordat și subiectul prețurilor la energie. Acesta a declarat că va solicita o intervenție la nivel european. Iohannis a spus că atât în statele UE cât și în România în ceea ce privește prețul la energie, se poate observa o creștere accelerată.

Cu toate astea, Klaus Iohannis a spus că va da asigurări în ceea ce privește această problemă,  că va fi discutată în Consiliul European şi că se vor adopta și măsuri active astfel încât, scumpirea să nu fie resimţită.

„Din păcate în această perioadă de confruntăm, alături de celelalte state ale UE cu o creștere accelerată a prețurilor energiei. Această problemă urmează să fie discutată la Consiliul European, la care voi participa la sfârșitul acestei luni. Vă spun de pe acum că voi solicita o intervenție coordonată, convergentă la nivelul Uniunii pentru adorparea de măsuri active întrucât scumpirea energiei va fi resimțită de toate economiile europene cu implicații profunde pentru nivelul de trai al cetățenilor noștri. O astfel de problemă comună nu poate fi gestionată bine decât prin soluții comune”, a declarat Iohannis.

Tot președintele a mai abordat și subiectul evenimentelor de mare risc cum sunt nunțile, botezurile sau concertele, afirmând că sunt în discuție mai multe măsuri ce vor permite ca doar persoanele vaccinate sau trecute prin boală să poată participa la aceste evenimente.

Comentarii
  • Asta e chiar nesimtit bine…Sa vorbeasca despre frustari si bani cand ne cresc facturile,preturile la alimente si nu ne mai ajung banii e de noaptea mintii.Jegoseala.Prin declaratia asta ne-a dat perversa de Sibiu la toti romanii facandu-ne frustati.Neamtul e rupt de realitate si confunda bugetul tarii cu pusculita lui personala.Trebuie facute urgent alegeri anticipate si trimis inapoi sa predea fizica ca profesor suplinitor.Durerea e ca n-avem pe cine pune in loc…E vid de putere dupa cum spune odata panarama aia de Ilici la vremea lui.

Adauga un comentariu