International

Șeful sindicatului recunoaște că a luat până la 50.000 de euro în scandalul din Qatar

Publicat: 20 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Șeful sindicatului recunoaște că a luat până la 50.000 de euro în scandalul din Qatar
Șeful sindicatului recunoaște că a luat până la 50.000 de euro în scandalul din Qatar

Un șef de sindicat de vârf care a fost reținut pentru scurt timp în cadrul scandalului de influență din Qatar a recunoscut că a luat până la 50.000 de euro în numerar de la un ONG.

Luca Visentini, secretarul general al Confederației Internaționale a Sindicatelor (CSI), a scris luni într-o declarație că a primit o donație în numerar de „mai puțin de” 50.000 de euro de la ONG-ul Fight Impunity, fondat de Pier Antonio Panzeri, un fost europarlamentar care este în închisoare pentru acuzații de corupție.

Procurorii din Belgia au confiscat 1,5 milioane de euro în cadrul unei investigații

Procurorii din Belgia au confiscat 1,5 milioane de euro în cadrul unei investigații privind presupusele tentative ale Qatarului și Marocului de a cumpăra influență politică în inima UE.

„Nu mi s-a cerut, nici nu am cerut nimic în schimbul banilor și nu au fost stabilite condiții pentru această donație”, a spus Visentini în declarație.

Luca Visentinia spus că a investit banii pentru campania sa de succes de conducere a CSI luna trecută și pentru alte costuri de funcționare ale organizației.

Visentini a fost printre primele persoane care au fost arestate în cadrul anchetei de către procurorii belgieni. El a fost eliberat fără acuzații pe 11 decembrie, deși trebuie să informeze autoritățile dacă părăsește UE în următoarele trei luni.

Luca Visentini: „A fi implicat în această anchetă a fost un șoc”

Luca Visentini a spus că s-a retras temporar din funcția de șef al CSI, care a adoptat o poziție vizibil de blândă față de Cupa Mondială din Qatar, în ciuda rapoartelor condamnatoare despre condițiile lucrătorilor migranți.

„Tot ce am făcut a fost făcut cu bună credință”, a scris Visentini.

„A fi implicat în această anchetă a fost un șoc pentru mine și familia mea și voi face tot ce este necesar pentru a clarifica situația și a-mi dovedi nevinovăția”, a mai spus Luca Visentini, scrie Politico.

Adauga un comentariu