Local

Șeful unuia dintre cele mai cunoscute si temute clanuri din România vrea să scape de gratii

Publicat: 20 feb. 2020

Cocoș Băncuță, șeful clanului Băncuță, care este cercetat pentru proxenetism în formă continuată, vrea să scape de gratii. Acesta a formulat o cerere de înlocuire a arestării preventive în cazul său. Urmează ca, mâine, instanța să decidă cu privire la solicitarea formulată de Băncuță.

Amintim că, recent, anchetatorii ieșeni au salvat, alături de cei britanici, peste 60 de tinere exploatate sexual pe teritoriul Marii Britanii. Procurorii DIICOT Iași, împreună cu ofițerii de Poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Iași, au efectuat patru percheziții domiciliare în județele Constanța și Bacău. Acțiunea a vizat destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, proxenetism în formă continuată și spălare de bani.

De asemenea, Poliția Metropolitană din Londra a efectuat 16 percheziții la imobilele utilizate de către membrii grupului infracțional, imobile situate în Capitala Regatului Unit al Marii Britanii.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2013, inculpații au constituit un grup infracțional organizat în scopul comiterii infracțiunilor de trafic de persoane, proxenetism în formă continuată și spălare de bani, grup organizat intrafamilial, cu ramificații internaționale, reușind să recruteze și să exploateze sexual peste 60 de tinere în orașul Londra”, au afirmat procurorii DIICOT Iași.

În urma cooperării judiciare internaționale, liderul clanului Băncuță a fost adus la Iași și a fost arestat de magistrați.

Adauga un comentariu