Actualitate

Șeful Wagner anunță finalul revoltei: „Ne întoarcem și plecăm în direcția opusă!’

Publicat: 24 iun. 2023
_____ Vizualizări 4 Comentarii
Șeful Wagner anunță finalul revoltei Ne întoarcem și plecăm în direcția opusă
Șeful Wagner anunță finalul revoltei: „Ne întoarcem și plecăm în direcția opusă!'

Șeful Wagner anunță finalul revoltei.

„Ne întoarcem coloanele și plecăm în direcția opusă”, a declarat fondatorul Wagner, Evgheni Prigojin, conform Ria Novosti.

„Ne dăm seama de responsabilitatea pentru faptul că sângele rusesc poate fi vărsat de ambele părți, ne întoarcem coloanele și mergem în direcția opusă taberelor de câmp conform planului”, ar mai fi spus șeful Wagner.

„Urmau să demonteze PMC Wagner. Am ieșit pe 23 iunie la Marșul Justiției. Într-o zi, am mers la aproape 200 km de Moscova. În acest timp, nu am vărsat nici măcar o picătură de sânge a luptătorilor noștri. Acum, a venit momentul când sângele se poate vărsa. De aceea, înțelegând responsabilitatea vărsării de sânge rusesc pe una dintre părți, ne întoarcem convoaiele și ne întoarcem în taberele de câmp conform planului”, a spus șeful Wagner.

Prigojin a vorbit cu Lukașenko și a acceptat un plan de dezescaladare, cu garanții de securitate

A fost elaborată o opțiune avantajoasă și acceptabilă pentru detensionarea situației, cu garanții de securitate pentru luptătorii PMC Wagner, notează agențiile ruse de stat Tass și Ria Novosti.

Prigojin a acceptat propunerea lui Lukașenko de a opri mișcarea spre Moscova a PMC Vagner și pașii pentru dezescaladare, notează sursa citată, făcând trimitere la canalul de Telegram „Pool One”.

A fost elaborată o variantă favorabilă și acceptabilă de dezescaladare a situației, cu garanții de securitate pentru luptătorii PMC Wagner.

Discuțiile dintre Lukașenka și Prigojin au durat toată ziua, potrivit serviciului de presă al președintelui belarus.

Avionul prezidențial al lui Putin și „avionul Apocalipsei” au decolat de la Moscova

Avionul special Il96-300PU al președintelui rus Vladimir Putin a decolat de pe aeroportul Vnukovo din Moscova spre Sankt Petersburg la ora 14:16, ora Moscovei, potrivit datelor Flightradar24.

Cu aproximativ o jumătate de oră înainte de aflarea veștii, purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov a afirmat că Putin lucra la Kremlin. Peskov a negat, de asemenea, informațiile potrivit cărora Putin s-ar fi îmbarcat în avionul său spre Sankt Petersburg.

Il-96 este echipat cu un post de comandă pentru controlul forțelor armate ruse. Destinația zborului nu este acum precizată, deoarece acesta și-a oprit transponderul și a dispărut de pe radar în apropiere de Tver, la 180 de kilometri nord-est de Moscova: Reședința Valdai a lui Putin se află în special în regiunea Tver.Un alt zbor al escadronului de zbor special Rossiya, cu numărul de coadă RA-96022 (zbor RSD523), a aterizat la Sankt Petersburg, potrivit Flightradar24.

RA-64520 – noul Tu-214PU al lui Putin – s-a ridicat de asemenea de la sol. Aeronava mai este numită și „avionul Apocalipsei”, deoarece funcționează ca un post de comandă aerian în cazul unui război nuclear la scară largă.

Comentarii
Adauga un comentariu