Cancan

Selly, atac devastator la sistemul de învățământ

Publicat: 30 iul. 2020

Vloggerul Selly a fost invitat la Digi24, unde a vorbit despre sistemul de învățământ din România. Avea să facă declarații uluitoare! A dat de pământ cu unii profesori, despre care a spus că sunt libidinoși și comuniști.

Andrei Șelaru, Selly cu numele de scenă, are 19 ani și este proaspăt absolvent de bacalaureat. El și-a spus părerile despre noul sistem de învățământ. “Nici guvernanții nu au o idee clară despre cum va fi în septembrie. Nici eu nu am date, nu știu cum evoluează pandemia. Important e ca nimeni să nu-și riște sănătatea”, a spus Selly, pentru început.

Selly, atac devastator la sistemul de învătământ!

Ușor, ușor, a început să alunece înspre diferite acuze. Modul de predare ar trebui schimbat, crede el. “Profesorul predă, elevul scrie. Unde e dezbaterea, discuția, unde sunt propriile tale idei? Ce, înveți să scrii după dictare?”, a spus vloggerul. ”Așa, în 10 ani, educația nu va mai însemna nimic în România. Și probemele cu pandemia, tot din lipsa educației au apărut. La anatomie, noi nu învățăm nimic despre alimentație, nutriție… Chiar și despre epidemii trebuia să știm, cum se răspândesc, cum să te protejezi”, a continuat Selly.

“Sistemul actual nu funcționează, iar școala trebuie reformată. În primul rând, profesorii ar trebui să se schimbe. Cunosc profesori extraordinari, mama predă de 15 ani, dar sunt și dascăli comuniști, libidinoși, care urlă în clasă și se dau la eleve. Am mesaje, știu elevi traumatizați, cărora le-au fost tăiate aripile. Nici nu mai visează. Poate uiți ce ai învățat în clasa a XII-a, dar trauma o porți toată viața!”, a tunat, la un moment dat, Selly. A continuat despre profesori. ”Nu avem de unde să-i luăm și sunt și prost plătiți. Anual, dascălii ar trebui să fie evaluați de elevii lor, nu doar de comisii metodice, Consiliul de Administrație al școlii etc. Dacă 4-5 clase dau feedback negativ, profesorul trebuie să plece”, zice Selly.

”Scoala românească actuală nu te încurajează să-ți dezvolți pasiunile, la ore nu există interacțiune și dialog, elevii nu au sentimentul că părerea lor contează. În plus, școala trebuie să se digitalizeze, iar cursurile ar trebui susținute de suporturi video. Cum să învăț despre anatomie după pozele vechi dintr-un manual, când înveți mult mai bine dacă totul e pe imagine! Să înveți zeci de pagini de comentarii în loc să-ți formezi tu părerea nu mi se pare cea mai inteligentă abordare”, a încheiat Andrei Șelaru.

Comentarii
  • Ba alifie, daca invatamantul era reformat dupa mintea ta, afla ca ma-ta nu mai devenea profesor. Lasa-o pe ea sa hotarasca soarta invatamantului. Intai, mergi si invata.

Adauga un comentariu