Economic Local

Seminar dedicat promovării turismului ieșean – FOTO

Publicat: 20 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Ieri a avut loc evenimentul „The Best of Iași”, inițiativă a asamblului Palas și City Tour. În cadrul acestui seminar au participat 24 de ghizi din București, Cluj și Constanța cărora li s-au prezentat, pe lângă asamblul Palas, inițiative locale care încurajează turismul festivalier precum Romanian Creative Week, Afterhills și Light Up festival. Temele discutate ieri în cadrul întâlnirii au fost „Palatele Iașilor” și „Cotnari”. Astfel, ghizii prezenți la seminar vor vedea palatele din Iași în această săptămână și vor fi pregătiți pentru a prezenta obiectivele turistice din Iași.

Străinii vin în număr mare la Iași

Astfel, participanții la seminar vor putea să le ofere informații importante turiștilor străini și nu numai.

„Este un eveniment realizat special pentru ghizii României. Sunt ghizi, așa cum v-am spus, care prezintă Iașul olandezilor, francezilor, polonezilor, care deja trec prin Iași. Noi sperăm prin acest seminar de formare să reușim să-i convingem să petreacă mai mult timp la Iași, dându-le diferite motive culturale, religioase sau chiar, așa cum am prezentat aici, cele de shopping, pentru că valorile orașului, ca destinație turistică, sunt foarte mari”, a spus Florin Bărhălescu, ghid național de turism la Iași City Tour.

Iașul este un oraș turistic inclus în traseele internaționale

Organizatorii își propun să aibă astfel de evenimente anual, pentru ca numărul turiștilor străini care vor vizita Iașul să crească.

„Vom organiza și alte seminarii mergând și pe partea religioasă. Iașul este o destinație religioasă, cel puțin când vorbim de Sfânta Parascheva, dar sunt și multe alte locuri de descoperit. Iașul evreiesc, Sinagoga Mare, s-a deschis și ne bucurăm foarte mult. Vom descoperi cu colegii mei că sunt foarte multe trasee care includ Iașul. De exemplu, cele cu plecare de la Sofia și care ajung în final la Chișinău sau cu plecare de la Chișinău și plecare de la Budapesta. Avem o zonă internațională destul de puternică”, mai spune Florin Bărhălescu.

Adauga un comentariu