National

Semnal de alarmă privind sticlele de apă reutilizate. Iată cum să opriți dezvoltarea microbilor şi bacteriilor

Publicat: 07 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Semnal de alarmă privind sticlele de apă reutilizate. Iată cum să opriți dezvoltarea microbilor şi bacteriilor
Medicii atrag atenţia că recipientele nu sunt spălate des

Sticlele reutilizabile, care au devenit deja un trend în România, sunt foarte periculoase pentru sănătate, dacă nu le folosim corect şi igienic. Medicii atrag atenţia că recipientele nu sunt spălate des, pentru că oamenii nu se gândesc să facă asta din moment ce sunt folosite mai mult pentru apă. Însă, în interiorul lor este un mediu propice pentru dezvoltarea microbilor şi bacteriilor, mai ales pe măsură ce temperaturile cresc.

Pe măsură ce temperaturile cresc, la fel și cantitatea de apă de care este nevoie pentru a rămâne hidratat.

Dar înainte de a ieși din casă cu sticla de apă reutilizabilă, poate ar trebui să o curățați puțin.

„Vrem ca oamenii să rămână hidratați, dar nu vrem să facă asta cu riscul de a se îmbolnăvi sau de a face o infecție, ceea ce se poate întâmpla dacă nu ai cu adevărat grijă de sticla de apă”, spune medicul Marianne Sumego.

Pericolul ascuns din sticlele de apă reutilizate

Dr. Marianne Sumego de la clinica Cleveland spune că interiorul sticlelor reutilizabile – fie că sunt din plastic, sticlă sau oțel inoxidabil – este un mediu umed în care bacteriile adoră să se dezvolte, mai ales sub piesele mobile.

„Dacă nu intrați acolo cu o perie sau dacă nu încercați cu adevărat să curățați acele mecanisme, veți lăsa bacteriile în urmă.

Și astfel, din nou, este doar o altă oportunitate pentru ca lucrurile să scape de sub control și să se dezvolte”, atrage atenţia medicul.

Ceea ce nu este doar foarte scârbos, ci ar putea, de asemenea, să te îmbolnăvească. Consecințele potențiale includ probleme gastrointestinale și simptome de alergie.

„Dacă aveți alergii la mucegai, s-ar putea să aveți răceală pentru că mucegaiul va crește în timp.

Absolut iubește un mediu umed. Și astfel s-ar putea să aveți această străfulgerare constantă și inexplicabilă, mâncărimi în nas, strănut tot timpul”, mai spune dr. Sumego.

Doctorul Sumego spune să frecați sticla de apă cu apă și săpun după fiecare utilizare și nu uitați să curățați capacele și paiele.

În mod ideal, băgaţi sticla în mașina de spălat vase pentru a ajunge şi la suprafețele expuse la presiunea apei, atât în interior, cât și în exterior.

Adauga un comentariu