Actualitate

Semnal de alarmă tras de Alexandru Rafila, după cele 460 de noi infecții: „În ceasul al 12-lea ar trebui să ne revenim“

Publicat: 25 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Semnal de alarmă tras de Alexandru Rafila după cele 460 de noi infecții În ceasul al 12-lea ar trebui să ne revenim
Semnal de alarmă tras de Alexandru Rafila, după cele 460 de noi infecții: „În ceasul al 12-lea ar trebui să ne revenim“

Semnal de alarmă tras de Alexandru Rafila, după cele 460 de noi infecții. Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a comentat joi noul bilanț al infecțiilor de coronavirus din ultimele 24 de ore.

„Ar trebui să analizam ce s-a întâmplat în ultimele două săptămâni. Am avut o variație între 3-5% din probe pozitive. Azi am avut 4% dintr-un număr ceva mai mare de teste, peste 12.000. Dacă este un accident o să vedem zilele următoare. Cred ca ne aflăm în continuare pe un trend ușor ascendent, problema e de durată și să vedem unde se va opri. Eu nu eram optimist că odată cu relaxarea numărul de cazuri va scădea“, spune Alexandru Rafila.

Semnal de alarmă tras de Alexandru Rafila: Trebuie respectate regulile!

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie susține că fiecare ar trebui să respecte regulilele, fără să vină cineva și să ne impună asta.

Cred că o contribuție foarte importantă la numărul de cazuri o constituie relaxarea comportamentului fiecăruia dintre noi. Dacă vedem că numărul de cazuri este în creștere, ar trebui măcar în al 12-lea să ne revenim și să îi îndeamnăm și pe alții să respete regulile în spații inchise, să evităm aglomerația. Cred că e momentul să înțelegem că nu ar trebui să ne impună nimeni nimic și să facem totul din proprie inițiativă”, a adăugat Alexandru Rafila.

Iașul, pe locul al doilea la numărul de cazuri în 24 de ore

Azi au fost înregistrate cele mai multe cazuri noi de COVID-19 din ultimele două luni – 460. O treime dintre acestea au fost confirmate în doar 3 județe. Este vorba despre Argeș, unde în ultimele zile a fost înregistrată o explozie de noi infectări, Iași și Brașov.

În Argeș au fost confirmate în ultimele 24 de ore 76 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus. Cu o zi înainte, fuseseră confirmate 56 de cazuri noi. Până acum, în acest județ au fost confirmate 642 de cazuri.

În Iași sunt 43 de cazuri noi. Aceasta, după ce, în două centre de copii din Pașcani, 39 de copii au fost testați pozitiv.

Pe locul al treilea este Brașovul, județ în care au fost confirmate 42 de noi cazuri.

Alte județe în car a fost înregistrat un număr ridicat de infectări sunt Brăila (23), Buzău (24), Dâmbovița (25), Prahova (31) și București (24).

39 de copii, depistați pozitiv în centre rezidențiale ale DGASPC Iași

39 de copii din Centrul rezidențial „Sfântul Nicolae” din Pașcani și din cele trei module familiale de la Verșeni au fost testați pozitiv cu noul coronavirus.

„39 de copii au fost testați pozitiv cu coronavirus. Aceştia fac parte din cele două centre unde au fost depistate 11 cazuri în săptămâna precedentă. La Centrul rezidenţial „Sfântul Nicolae” din Pașcani sunt 21 de minori infectați.

La Verșeni sunt trei căsuțe de tip familial, iar în două dintre acestea au fost depistate cazuri de infectare. Momentan copii testați pozitiv au rămas în incinta acestor locuințe până ce DSP-ul și reprezentanții DGASPC vor decide unde vor fi transportați.

Toți sunt asimptomatici. Starea acestora este una bună. Sunt copii care nu au ieşit din luna martie din centru. Ceilalţi minori care nu au fost infectați au fost separaţi”, a spus Florin Ion directorul DGASPC Iaşi.

Adauga un comentariu