Actualitate

Semnal de alarmă tras de Nelu Tătaru. La ce trebuie să ne așteptăm

Publicat: 15 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Semnal de alarmă tras de Nelu Tătaru. La ce trebuie să ne așteptăm
Semnal de alarmă tras de Nelu Tătaru. La ce trebuie să ne așteptăm

Semnal de alarmă tras de Nelu Tătaru. Ministrul Sănătății a reacționat după ce ieri au fost înregistrate alte 320 de noi cazuri de îmbolnăvire. Ministrul a explicat de ce a crescut numărul de cazuri și la ce trebuie să ne așteptăm.

„Gândiți-vă că am avut două weekenduri la rând creștere. Două weekenduri mari de vineri până luni seara. Și am avut și o aglomerare populațională în diferite zone ale țării. S-a trăit acea senzație e libertate. Am avut o accentuare a transmiterii comunitare, nu exponențial deocamdată. Dar am avut o creștere”, a spus Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății susține că ne pregătim de astăzi la a treia sesiune de relaxări. Și trebuie să ne gândim că în următoarea perioadă va mai crește, dar controlabil, numărul de cazuri. Tătaru susține că sunt zile, de exemplu ca cea ieri, în care am avut recoltări mai puține, s-ar putea să avem azi o scădere a numărului de cazuri noi.

„Urmează să evaluăm săptămâna trecută și urmează să ne pregătim de al treilea val de relaxări în săptămâna care urmează“, adaugă Nelu Tătaru.

Semnal de alarmă tras de Nelu Tătaru: „Suntem într-o transmitere comunitară“

Nelu Tătaru consideră că în România există o transmitere accentuată a virusului COVID-19 în comunitate, unde 5 zile la rând numărul de cazuri noi a fost în creștere. „Că vrem sau nu, suntem în stare de alertă”, a punctat Tătaru.

„Că vrem sau nu, suntem în stare de alertă. Avem 5 zile în care a crescut numărul de cazuri de noi. Suntem într-o transmitere comunitară. NU este una exacerbată. Dar e o accentuare a transmiterii comunitare.

Sunt măsuri pe care le aveam în vedere prin normele de relaxare. În condițiile în care avem o rata de creștere, trebuie să gestionăm contextul epidemiologic”, a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Și Raed Arafat cred că vom continua să avem probleme

Șeful DSU, Raed Arafat, susține că nu suntem în stare de normalitate, încă n-am ajuns la normalitate”. Raed Arafat a explicat, în contextul în care a crescut numărul persoanelor infectate cu COVID-19 (și numeric, dar mai ales procentual din numărul de teste), că starea de alertă este necesară. Asta pentru că vom continua să avem probleme. Iar pentru care trebuie să găsească soluții imediate. „Nu avem cum, pentru fiecare problemă, să mergem să scoatem o Hotărâre de Guvern sau o lege“, a menționat Raed Arafat.

”Starea de alertă ne permite să ducem mai departe ce facem și să justificăm măsurile pe care le luăm”, a adăugat Raed Arafat. Mai mult, șeful DSU a mai transmis că dacă noi spunem populației că am intrat în starea de normalitate, ar fi un mesaj periculos.

Raed Arafat a mai precizat că dacă nu păstrăm măsurile compensatorii, e posibil să nu mai ținem sub control creșterea cazurilor și s-ar putea să ajungem la o situație riscantă, în care să luăm măsuri mai dure, care vor fi mult mai greu de luat în contextul actual de discuții. Șeful DSU susține că un val doi va fi mult mai greu de stopat.

Adauga un comentariu