Actualitate

Semnături pentru moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, strânse de USR PLUS – SURSE

Publicat: 01 sept. 2021
Parlamentari în ședință, în cadrul Parlamentului României
USR-PLUS strânge deja semnături de la proprii parlamentari pentru moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu

USR-PLUS strânge deja semnături de la proprii parlamentari pentru moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, potrivit unor surse Antena 3.

De altfel, Dan Barna l-a ameninţat cu moţiunea de cenzură pe Florin Cîţu, în timpul şedinţei de guvern de miercuri. Şedinţa a fost suspendată până în această seară. Oficial, şedinţa de guvern s-a suspendat până la ora 19.00, pentru că începe sesiunea parlamentară.

Neoficial, se ştie că premierul Florin Cîţu a forţat cumva aprobarea acelui proiect de investiţii în valoarea de 50 miliarde de lei care se va întinde pe şapte ani şi cu care USR-PLUS nu a fost de acord.

Şi ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a propus ieşirea de la guvernare, în cazul în care va trece această OUG Anghel Saligny fără aviz de la Ministerul Justiţiei.

Va fi depusă o moțiune de cenzură împotriva Guvernului. Sunt necesare 117 semnături

La finalul ședinței cu colegii de partid, Dan Barna a anunțat că „toate opțiunile sunt pe masă”. Însă, o moțiune de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor. Astfel, pentru depunerea unei moțiuni este nevoie de 117 semnături. USR PLUS are 80 de parlamentari.

De asemenea, o altă variantă la celor de la USR-PLUS ar fi retragerea din Guvern sau impunerea unor amendamente la proiectul de investiții Anghel Saligny.

 

Adauga un comentariu