Local

Senatoarea de Iași, Diana Șoșoacă, a fost amendată de CNCD pentru declarațiile făcute la adresa lui Raed Arafat! Nici Mihail Neamțu nu a fost iertat

Publicat: 12 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Senatoarea de Iași Diana Șoșoacă a fost amendată de CNCD pentru declarațiile făcute la adresa lui Raed Arafat Nici Mihail Neamțu nu a fost iertat
Diana Șoșoacă a primit o amendă de la CNCD pentru declarații făcute la adresa lui Raed Arafat

Diana Șoșoacă trebuie să plătească o amendă de 5.000 de lei pentru că a avut mai multe declarații la adresa secretarului de stat MAI, Raed Arafat. Senatoarea de Iași a primit decizia în urmă cu puţin timp și este bună de plată.

Nu este singura persoană din spaţiul public care primește o amendă de la CNCD, în ultimii ani. Cel mai bun exemplu este chiar președintele Klaus Iohannis care a fost sancţionat în trecut de Consiliul Național de Combatere a Discriminării.

Senatoarea de Iași, Diana Șoșoacă a primit o amendă de la CNCD pentru declarații la adresa lui Raed Arafat

Așadar, într-un comunicat oficial, CNCD explică faptul că senatoarea de Iași trebuie să plătească o amendă în cuantum de 5.000 de lei pentru anumite declarații pe care le-a făcut la adresa lui Raed Arafat.

„Se sancționează autorul declarației doamna Iovanovici-Șoșoacă Diana cu amendă contravențională de 5.000 de lei”, arată CNCD.

Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, întrunit în ședința de soluționare a petițiilor din data de 12 ianuarie 2022, a adoptat următoarea hotărâre:

1. Afirmațiile:

„de ce nu se duce domnul Raed Arafat în țara lui de baștină”, „vorbește despre dânsul la persoana a III-a, probabil că i se trage din limba țării sale natale”, „nu știu cum domnul Raed Arafat și-a luat examenul de cetățenie”, „trădătorii nu au ce căuta în România”

constituie faptă de discriminare potrivit art. 2 alin. (1) coroborat cu art. 15 din O.G. 137/2000, republicată.

Se sancționează autorul declarației doamna Iovanovici-Șoșoacă Diana cu amendă contravențională de 5.000 de lei.

Hotărâre adoptată cu majoritate de voturi, 8 la 1. Votul împotrivă cu propunere de neincidență, faptele ar putea să intre sub incidența legii penale. se arată în comunicatul de presă CNCD.

Nu este primul scandal în care Diana Șoșoacă a fost implicată. De exemplu, oficialii din Senatul României au declarat că vor să schimbe regulamentul. Așadar, senatorii care încalcă regulile ar putea primi amenzi sau ar putea fi interziși la ședințele din Plen.

Mihail Neamțu a fost și el sancționat de CNCD cu un avertisment

În vizorul celor de la CNCD a intrat și Mihail Neamțu care a făcut o serie de declarații tot la adresa lui Raed Arafat. Totuşi, în situaţia lui, membrii consiliului au votat pentru acordarea unui avertisment, nefiind aplicată nicio amendă:

2. Afirmațiile:
„vorbești română suficient de prost, încât să nu mă simt reprezentat de tine”, „mă simt reprezentat ca român, de cel care vorbește corect română”, „sper că știi limba română corect, este totuși o condiție pentru a fi român”

constituie faptă de discriminare potrivit art. 2 alin. (1) coroborat cu art. 15 din O.G. 137/2000.

Se sancționează autorul declarației domnul Neamțu Mihail cu avertisment contravențional. Hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi. menționează CNCD

Klaus Iohannis a fost sancţionat de CNCD pentru declarații despre PSD

În urmă cu 2 ani, în 2020, Klaus Iohannis a făcut o serie de declaraţii la adresa PSD. Aceștia i-a acuzat pe social democrați de faptul că vor să cedeze ardealul ungurilor.

„Jó napot kívánok, PSD! (Vă doresc o zi bună, PSD).Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaţilor o lege prin care dă autonomie largă Ţinutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înţelegeri se fac în Parlamentul României! În timp ce noi, eu, guvernul, celelalte autorităţi ne luptăm pentru vieţile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament, ca să dea Ardealul Ungurilor. Jó napot, Ciolacu! (Bună ziua, Ciolacu) Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, în schimbul acestei înţelegeri?”, a spus la acea vreme președintele Klaus Iohannis. Totuși, președintele a contestat amenda.

 

Adauga un comentariu