Actualitate

Senatorii şi deputaţii AUR intră în grevă parlamentară

Publicat: 20 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Senatorii şi deputaţii AUR intră în grevă parlamentară
AUR intră în grevă parlamentară pe termen nelimitat, în semn de protest faţă de blocarea moţiunii de cenzură, a anunţat, luni, senatorul Sorin Lavric

AUR intră în grevă parlamentară pe termen nelimitat, în semn de protest faţă de blocarea moţiunii de cenzură, a anunţat, luni, senatorul Sorin Lavric.

„Am anunţat acum în Biroul permanent al Senatului că Partidul AUR intră în grevă parlamentară în semn de protest faţă de blocarea moţiunii de cenzură. Este singurul mod în care putem atrage atenţia asupra acestui abuz”, spune Sorin Lavric.

El a adăugat că senatorii AUR vor fi prezenţi în plen.

„Senatorii AUR vor fi în plen, dar vom sta sus, la balcon. Nu vom participa la dezbateri şi nu vom vota, iar seara vom protesta din nou. Seara vom merge în Piaţa Victoriei ca să prelungim greva cu celălalt protest legat de celălalt abuz şi anume acest certificat verde, care este, de fapt, o patalama de segregare medicală a românilor”, adaugă Lavric.

Guvernul a sesizat Curtea Constituţională a României în privinţa moţiunii de cenzură depuse de USR PLUS şi AUR, în care acuză că nu au fost respectate procedurile în privinţa semnăturilor şi a înştiinţării în Executivului în ziua depunerii documentului în Parlament.

Executivul a cerut CCR să constate că, atât sub aspectul condiţiilor de validitate pentru iniţierea moţiunii de cenzură, cât şi sub cel al obligaţiei comunicării acesteia către Guvern la data depunerii împiedică continuarea derulării procedurii parlamentare prin trecerea la etapele prezentării şi dezbaterii moţiunii de cenzură.

George Simion, despre greva parlamentară

George Simion a precizat că partidul său va folosi toate pârghiile pe care le au la dispoziție pentru a-l înlătura pe Florin Cîţu din funcţie. „S-au folosit de tertipuri și au călcat în picioare Constituția României”, spune liderul AUR care a subliniat că pregătește un protest mare în Capitală.

„Florin Cîțu trebuia de mult să nu mai fie primul ministru al României. S-au folosit de tertipuri și au călcat în picioare Constituția României și de aceea singura formă prin care putem să protestăm este să intrăm în grevă parlamentară.

Este un gest fără precedent. Nu vom participa la votul de astăzi în plen și nu vom vota în comisii dar suntem prezenți cu toți cei 43 de parlamentari AUR. Luăm parte la dezbaterile din comisie însă nu vrem să girăm prin votul nostru și prin prezența noastră această încălcare gravă a Constituției.

„Îi avertizez că nu îşi pot bate joc de români în halul ăsta”

Este dreptul nostru de a depune moțiune, este dreptul românilor să nu mai fie conduși de Florin Cîțu și tocmai acest lucru nu se întâmplă. Așa că nu vom intra in sala de plen, stăm la balconul Sălii Camerei Deputaților și protestăm după care vom merge în Piața Victoriei să ne alăturăm românilor care luptă pentru libertate.

Avertizăm pe cei care încalcă procedurile parlamentare și încalcă în picioare democrația că creează un precedent periculos și vom ieși în stradă și românii vor ieși în stradă alături cu noi.

Grevă noastră durează până moțiunea este supusă la vot și vom anunța cât de curând o dată a unui mare protest în București, în care vom invita alături de noi și sindicate și patronate și pe toți românii de rând.

Ne asumam, este datoria noastră. Suntem singura forță de opoziție, vedem că la nivel de societate toți s-au înțeles între ei și noi facem ceea ce trebuie să facă și alții, opoziție.

Facă dacă în Parlament nu suntem lăsați venim cât de vizibil să arătăm acest lucru și ieșim în stradă. Ei ne scot în stradă”, a spus George Simion. co-preşedinte AUR.

Adauga un comentariu