National

Senatorul PSD Gabriela Firea: „Măsură concretă pentru protejarea românilor de apocalipsa prețurilor la energie”

Publicat: 14 sept. 2021
Gabriela Firea cu mască
Gabriela Firea, senator PSD

Senatorul PSD Gabriela Firea anunță că parlamentarii social-democrați lucrează la un proiect de lege privind plafonarea prețurilor la energie. Acesta va fi anunțat în curând și este necesar deoarece compensațiile propuse de Guvern sunt insuficiente, precizează Firea.

Senatorul Gabriela Firea i-a contrazis pe guvernanți și a spus că în Uniunea Europeană pot fi plafonate prețurile la energie.

De asemenea, Firea a prezentat exemplul Spaniei care a anunțat o măsură asemănătoare.

„Măsură concretă pentru protejarea românilor de apocalipsa prețurilor la energie! Susținem necesitatea plafonării acestor prețuri și pregătim un proiect de lege distinct în acest sens. Nu este deloc adevărat că în Uniunea Europeană nu se mai pot plafona prețurile energiei! O dovedește Spania, care tocmai a anunțat public faptul că ia măsuri pentru reducerea facturilor prin plafonarea prețurilor gazelor naturale… Spania nu doar că plafonează prețul la gaz dar, așa după cum a propus repetat și PSD, determină companiile furnizoare să participe cu o parte din profiturile extraordinare realizare la susținerea consumatorilor”, a anunțat Gabriela Firea pe Facebook.

Senatorul PSD i-a criticat pe guvernanți și a explicat modul în care va funcționa plafonarea prețurilor.

„În loc să ia măsurile urgente permise de legislația existentă și să ușureze povara imensă a facturilor crescute artificial la electricitate și gaz, guvernul e preocupat de răfuielile politice pe funcții, bani și putere. În aceste condiții, parlamentarii social-democrati au pregătit și urmează să anunțe public, în cel mai scurt timp, un proiect de lege care SĂ IMPUNĂ guvernului un mecanism de plafonare a prețurilor energiei care se activează automat, pe o perioadă limitată de timp, atunci când se înregistrează salturi aberante, așa cum este în prezent”, a precizat Firea.

Proiectul PSD va fi depus la Parlament în curând.

Comentarii
Adauga un comentariu