Actualitate

Senatorul Vasile Toma: „Guvernul PNL exclude Iașiul de pe harta autostrăzilor!“ (P)

Publicat: 04 sept. 2020
Senatorul PSD Vasile Toma
Senatorul Vasile Toma susține că PNL exclude Iașiul de pe harta autostrăzilor

„Secretarul Comisiei pentru transporturi si infrastructura din Senatul României, cel mai implicat parlamentar social-democrat iesean in realizarea A8, pune guvernul la colț pentru lipsa de vointa si profesionalism in constructia autostrazii.

Prin anulări, amanari si termene foarte lungi, Guvernul Orban scoate autostrada Iasi-Tg. Neamt-Tg. Mureș de pe calendarul investitiilor.

Acum un an, presedintele tarii spunea ca A8 trebuie sa fie obiectiv strategic national. Ce constatam acum? Nici macar ca trebuie sa fie…

Este clar că PNL nu vrea conectarea la autostrada spre Vestul țării. De la bun început, pentru Guvernul actual, Iașiul nu a reprezentat o prioritate în niciun proiect. Atât în ceea ce privește infrastructura rutieră, cât și restul proiectelor din toate domeniile. Ca și cum Iașiul nu ar exista sau nu ar avea nicio importanță!

În schimb, reprezentanții PNL nu pierd niciun moment în a se folosi în campanie de tot felul de informații false, aruncând în spațiul public firimituri de adevăr și tratându-i pe ieșeni ca și cum aceștia nu ar avea propria minte cu care să judece singuri manevrele și manipulările electorale.

După ce au anulat licitația pentru construirea autostrăzii Iași- Târgu Neamt, deși erau depuse 4 oferte, cred că este mai mult decât clar că atât Ludovic Orban, cât și Lucian Bode amână intenționat termenele, inventând în schimb pretexte care frizează absurdul, care jignesc bunul-simț și ne jignesc tuturor inteligența.

Este evident, stimați ieșeni, că, în această privință, acești doi așa-zis oameni politici și de stat au un singur scop: DECONECTAREA IAȘIULUI DE LA PARCURSUL DEZVOLTĂRII ECONOMICE GENERATE DE A8.

FAPTE ȘI DOVEZI:

– Situația, așa cum se exploatează ea electoral:

Se anunță cu surle și trâmbițe în plină campanie că, onor! CNAIR a lansat licitația pentru actualizarea studiului de fezabilitate aferent tronsonului de autostradă Târgu Neamț – Iași – Ungheni.

– Situația așa cum este ea de fapt:

Potrivit calendarului de licitatie, contractul se va semna cel mai devreme în primăvara anului 2021!! În plus, perioada contractuală este nu mare, ci extrem de mare. Vorbim aici de 37 de luni pentru studiul de fezabilitate și proiectarea tehnică.

– Ca termen de comparație:

Contractul pentru realizarea de la 0, nu doar pentru revizuire, a studiului de fezabilitate plus proiect tehnic pentru autostrada Bacău- Brașov (care este dublu ca lungime și are și porțiuni dificile de munte) are termen de numai 27 de luni!! Ca să nu mai spun că se află deja în deulare!

Cu alte cuvinte, in cativa ani, iesenii vor privi de departe cum se circula pe autostrada Bacău-Brașov așteptând niste studii, documentații etc.

Stimati ieseni, stimati moldoveni, judecați singur daca acest guvern este capabil sau macar vrea sa construiasca autostrada Iasi-Tg. Neamt-Tg. Mureș“.

Senator Vasile Toma

Secretar Comisia pentru transporturi si infrastructura

Comentarii
 • Sincer am vrut sa-l injur pe senatorul Toma, dar cand am vazut ca este secretarul Comisiei de transport si infrastructura m-am abtinut sa-l mai injur.
  Omul se pare ca stie ce spune.
  Eu am scris inca de acum vreo doi ani ca nu trebuie votat nici PNL nici PSD pana nu vedem efectiv utilajele lucrand pe Autostrada Unirii.
  Prefer sa dau un vot de blam celor doua mari partide pentru ca Moldova nu are autostrada si sa votez PMP, USR, Partidul Verzilor (poate astia vor dori autostrada pentru Moldova)

 • Da’ amu șiiii tot atâta vrieț autostraaadî brie?! Nu vă mai plași în caruțî?? Di parcî v-aț fatat tăț în biemvieu șî vrieț sî mierjiț cu vitiezî pisti tăt! Ș-așa vă trântiț unii-n alțî șî muriț ca animalili.
  Lasaț autostrada șee, îi pientru uamini ieducaț șî sporniși, noi aviem alt stil mai muolcom, mai potolit așe, și ni trebui nouî autostrăz di șelea?… Sî sî ducî cu ieli uni vor ei, noi aviem orânduirea nuastrî aișea la Muolduova, șî așa vriem sî șii triaba pânî s-o sfârșî lumia di la bunu Dumnazău!! Spurcășiunilor! 😐

 • facem haz de necaz dar ei fura cit nici macar nu visati voi . sau facut pina acum 4-5 studii de fezabilitate si rezultatul : banii furati . cite studii mai trebuie ca sa se poata face o autostrada ? un raspuns clar doar hotii pot sa -l dea.

 • asa si carei baiu noe.. 😉 sti vorba iaa.. 😉 cine poate oase roade.. 😉 bravo lor cas jmekeri si pot fura sa isi fak viata un lux.. 😉 pe spatele fraerilor mamaligi.. 😉 fortza mafia si baieti destepti din tara asta.. 😉

Adauga un comentariu