Actualitate

Senatul American a aprobat schema de ajutor istorică! SUA va beneficia de 1.5 trilioane de dolari

Publicat: 06 mart. 2021
Joe Biden cu mască de protecție împotriva COVID-19
Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii a propus cel mai mare plan de redresare economică din istoria SUA. Acesta a fost votat de Senat

Senatul SUA a votat pentru aprobarea celui de-al treilea pachet major de cheltuieli al Americii pentru a face față impactului pandemiei coronavirusului. Acesta se ridică la suma totală de 1.5 trilioane de dolari americani.

Planul a trecut cu 50 de voturi pentru și 49 de voturi împotriva. Se va îndrepta spre Camera Reprezentanților marți viitoare, unde se preconizează că va fi aprobat. Planul de ajutorare a fost susținut de președintele Joe Biden, dar republicanii l-au criticat ca fiind prea costisitor.

Pandemia de COVID-19 din SUA a dus la cea mai gravă criză medicală din ultimul secol

Pandemia de COVID-19 din SUA a dus la cea mai gravă criză medicală din ultimul secol. Din aceste perspective, criza sanitară s-a transpus şi într-o criză economică fără precedent. Au existat discuții lungi cu privire la indemnizația federală de șomaj, pe care democrații au fost de acord să o reducă de la 400 $ la 300 $ pe săptămână. Beneficiul ar fi prelungit până la 6 septembrie în cadrul planului.

Pachetul prevede, de asemenea, plăți unice în valoare de 1.400 USD pentru a fi trimise majorității americanilor.

Cea mai gravă criză de sănătate publică din America dintr-un secol a lăsat aproape 523.000 de oameni morți și 29 de milioane infectați, cu o rată actuală a șomajului de 6,2%.

Cum vor fi cheltuiţi banii alocaţi

Așa-numitul American Rescue Plan alocă 350 de miliarde de dolari guvernelor de stat și locale și aproximativ 130 de miliarde de dolari școlilor.

De asemenea, ar oferi 49 de miliarde de dolari pentru testarea și cercetarea extinsă a Covid-19, precum și 14 miliarde de dolari pentru distribuția vaccinului.

Verificările de stimulare de 1.400 de dolari vor fi rapid eliminate pentru cei cu venituri mai mari de 75.000 de dolari pentru o singură persoană și pentru cuplurile care câștigă mai mult de 150.000 de dolari.

Între timp, prelungirea ajutoarelor pentru șomeri până în septembrie ar marca o ameliorare cheie pentru milioane de americani șomeri pe termen lung a căror eligibilitate pentru ajutoare va expira în prezent la mijlocul lunii martie.

Proiectul de lege include, de asemenea, subvenții pentru întreprinderile mici, precum și fonduri mai bine direcționate: 25 de miliarde de dolari pentru restaurante și baruri; 15 miliarde USD pentru companiile aeriene și încă 8 miliarde USD pentru aeroporturi; 30 miliarde USD pentru tranzit; 1,5 miliarde dolari pentru calea ferată Amtrak și 3 miliarde dolari pentru producția aerospațială.

Adauga un comentariu