Eveniment-Social

Senatul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a votat noii prorectori ai instituției! Cine sunt aceștia

Publicat: 15 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Senatul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași a votat noii prorectori ai instituției Cine sunt aceștia
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Senatul Universității „Alexandru Ioan Cuza” – UAIC din Iași a votat în ședința de Senat derulată on-line, ieri (14 mai 2020 – n.r.), noii prorectori ai instituției! Aceștia sunt: prorector pentru programe de masterat și studii doctorale – conf. univ. dr. Florin Brînză, prof. univ. dr. Ionel Mangalagiu – prorector pentru programe de cercetare științifică și transfer de cunoștințe; prof. univ. dr. Corneliu Iațu – prorector pentru strategie, dezvoltare instituțională și managementul calității; prof. univ. dr. Mihaela Onofrei – prorector pentru activități studențești și parteneriate cu mediul economic și sectorul public, prof. univ. dr. Lucia Cifor – prorector pentru programe de licență și activități de formare a personalului didactic din învățământul preuniversitar

Senatul Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași a votat echipa de prorectori ai instituției, pentru mandatul 2020-2024, propusă de rectorul – prof. univ. dr. Tudorel Toader. De precizat că, la prorectoratul pentru relații internaționale și parteneriate de studii și cercetare, unde timp de 16 ani a ocupat această poziție prof. univ. dr. Henri Luchian, nu a fost făcută o nominalizare. De precizat că acesta împlinește vârsta de pensionare în septembrie anul acesta și este posibil să nu primească prelungire de activitate. În consecință, e posibil ca alt membru al comunității academice de la „Cuza” să ocupe această funcție.

Cine sunt prorectorii instituției, votați de Senatul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Pe de altă parte, prof. univ. dr. Cătălin Tănase (actual director al Grădinii Botanice și membru al Academiei Române), ocupant al portofoliului de la prorectoratul pentru programe de masterat și studii doctorale, a renunțat la această poziție. El a decis să își continue activitatea ca director al Grădinii Botanice și activitatea ca membru al Academiei Române. În locul acestuia a fost votat de Senat, la propunerea rectorului Toader, conf. univ. dr. Florin Brînză de la Facultatea de Fizică, respectiv coordonator al Extensiunii de la Bălți – Republica Moldova a UAIC pe domeniul Fizică.

Astfel, prorectorii instituției sunt: prorector pentru programe de masterat și studii doctorale – conf. univ. dr. Florin Brînză, prof. univ. dr. Ionel Mangalagiu – prorector pentru programe de cercetare științifică și transfer de cunoștințe; prof. univ. dr. Corneliu Iațu – prorector pentru strategie, dezvoltare instituțională și managementul calității; prof.univ.dr. Mihaela Onofrei – prorector pentru activități studențești și parteneriate cu mediul economic și sectorul public, prof. univ. dr. Lucia Cifor – prorector pentru programe de licență și activități de formare a personalului didactic din învățământul preuniversitar. Pe de altă parte, tot în această ședință de Senat la UAIC, rectorul – prof. univ. dr. Tudorel Toader – a prezentat și Metodologia de alegere a decanilor celor 15 facultăți. Aici, pe 11 iunie vor fi prezentați și cei care vor ocupa conducerile facultăților de la „Cuza”.

Adauga un comentariu