Judecătorii bucureșteni au amânat pronunțarea în dosarul intitulat generic „Terom”. La prima instanță, sentința a fost amânată timp de câteva luni bune.
La ultimul termen de judecată din cadrul dosarului devalizării companiei ieșene Terom SA, Curtea de Apel București a rămas în pronunțare.
Astfel, instanța a amânat luarea vreunei decizii pentru data de 11 decembrie 2019. În cadrul acestui proces, Tribunalul București a decis inițial condamnarea lui Ammar Nana’a la o pedeapsă rezultantă de 11 ani și șase luni de închisoare, pentru delapidare și spălare de bani. Asta, în condițiile în care „investitorul” sirian mai avea o condamnare, într-un alt dosar.
„Faptele s-au prescris…”
Mai mult, fratele lui Ammar Nana’a a scăpat fără vreo pedeapsă, tocmai pentru că faptele de care fusese acuzat s-au prescris. De asemenea, Ali Nanah a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare, pentru delapidare. Aceeași pedeapsă au primit-o Viorica Zlate, Ioan Viorel Vaidner, Marijana Inglifer, Teodora Dumitru și Mohamad Shawi, pentru complicitate la delapidare.
În plus, magistrații au admis în parte acțiunea civilă formulată de SC Terom SA, prin lichidatorul judiciar, în contradictoriu cu cei șapte inculpați condamnați.
„Instanța îi obligă în solidar pe inculpații respectivi să-i achite părții civile SC Terom SA, prin lichidatorul judiciar, suma de 5.487.554 de lei. De asemenea, instanța lasă nesoluționate acțiunile civile formulate de ANAF, AVAS, respectiv SC ICIT Fibresin SA”, au precizat reprezentanții Tribunalului București.
Amintim că, în martie 2010, oamenii legii au dispus trimiterea în judecată a celor opt inculpați. Procurorii DIICOT au afirmat că aceștia ar fi făcut parte dintr-un grup infracțional organizat, cu scopul prejudicierii societății Terom SA.