Razboi în Ucraina

Serghei Lavrov anunță că Rusia nu are nevoie de recunoașterea Occidentului privind anexarea provinciilor ucrainene

Publicat: 04 oct. 2022
_____ Vizualizări 5 Comentarii
Serghei Lavrov anunță că Rusia nu are nevoie de recunoașterea Occidentului privind anexarea provinciilor ucrainene
Serghei Lavrov a mai adăugat că regimul de la Kiev a devenit ostil pentru poporul ucrainean

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat reporterilor că Rusia nu are nevoie ca țările occidentale să recunoască intrarea în componenţa Federației Ruse a unor noi regiuni, dar, în opinia sa, ar fi mai corect dacă și-ar da seama de noua realitate.

”Există un număr imens de argumente juridice, inclusiv referirile la Carta ONU, care a consacrat principiul egalității în drepturi și al autodeterminării popoarelor, inclusiv declarația Adunării Generale, care explică în mod cert că toată lumea trebuie să respecte integritatea teritorială a acelor state care au guverne, care recunosc dreptul la autodeterminare și reprezintă întregul popor care trăiește pe teritoriul unei anumite țări”, a adăugat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov.

Ministrul rus a mai subliniat totodată că ”regimurile lui Zelenski și Poroșenko nu au îndeplinit aceste criterii”.

Serghei Lavrov a declarat totodată că marea majoritate a țărilor înțeleg că Federația Rusă are dreptate

Serghei Lavrov, despre recunoașterea anexării regiunilor ucrainene

Serghei Lavrov a anunţat prin intermediul reporterilor că Rusia nu are nevoie de recunoașterea Occidentului a anexării provinciilor din Ucraina. Ministrul a mai spus că autorităților ucrainene nu le mai este jenă de neonazismul de care dau dovadă, solicitând uciderea rușilor din întreaga lume.

De asemenea, şeful diplomaţiei ruse a mai adăugat că regimul de la Kiev a devenit ostil pentru poporul ucrainean, care nu împărtășește ideologia nazistă a autorităților.

Totodată, serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse a anunţat că ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat că marea majoritate a țărilor înțeleg că Federația Rusă are dreptate.

„Marea majoritate a țărilor, vă garantez, înțeleg perfect că avem dreptate. Nu toată lumea are curajul și efectiv puterea de a discuta obiectiv despre aceasta în mod direct. Sunt convins că adevărul va ieşi la suprafaţă”, a spus Serghei Lavrov.

Serghei Lavrov a menționat că acum, în cazul referendumurilor din autoproclamatele republici populare Luhansk şi Doneţk, precum și din regiunile Zaporiijjia și Herson, se implementează un scenariu care se bazează pe liberul arbitru al oamenilor.

”Orice alte intervenţii, escaladarea artificială a confruntării, mobilizarea artificială a forțelor antiruseşti, amenințările și șantajul, toate acestea sunt împotriva istoriei”, a adăugat ministrul Lavrov.

Provinciile ucrainene au fost anexate oficial Rusiei

În cadrula celuiași context, precizăm că cele patru provincii ucrainene au fost anexate oficial Rusiei. Așadar, senatorii ruşi au ratificat acordurile în ceea ce priveşte granitele regiunilor Doneţk, Luhansk, Herson şi Zaporijjia.

Marţi, 4 octombrie 2022, Consiliul Federației a votat în favoarea acestei hotărâri de anexare. Granițele teritoriilor autoproclamatelor republici populare Luhansk şi Doneţk şi ale regiunilor Herson și Zaporijia sunt stabilite prin granițele din ziua constituirii lor și din ziua în care au fost acceptate în componenţa Federației Ruse, se menţionează în acorduri. Toate acestea, în contextul în care au fost organizate referendumuri, iar cetățenii și-au exprimat acordul.

Acum, potrivit documentelor oficiale, granițele regiunilor Luhansk şi Doneţk, Herson și Zaporijjia, adiacente cu teritoriul unui stat străin, sunt granițele de stat ale Federației Ruse. Acest lucru pare confirmat de faptul că în lanțul de magazine Fix Price din Rusia se vând „hărți decorative ale lumii”, pe care granițele de stat ale Rusiei au fost modificate.

În acest sens, ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat că Rusia nu are nevoie ca Occidentul să recunoască intrarea în componenţa Federației Ruse a noilor regiuni.

Comentarii
  • Anul trecut, Zelenschi le spunea rusilor din Ucraina ca, pentru viitorul lor si al copiilor lor, este mai bine sa plece in Rusia. Uite ca au plecat, dar cu tot cu pamantul pe care s-au nascut si au trait.
    Aici duce iresponsabilitatea. Probabil Zelenschi se credea pe scena, unde vorbele nu conteaza.

  • Ucraina , teritoriu rusesc ….. … vreo 8 ani au fost negocieri , insa cine sa negocieze cu ucrainieini ??????!!!! Anexati domnule o data Crimeea si ce mai e…si gata, sa se termine mascarada

  • da si dupa ce anexeaza aceste teritorii vor privi peste gard ranjind la urmatoarele teritorii,daca tot va dati eruditi si ati citit istorie,Rusia a fot mereu in expansiune,in cuceriri de teritorii,de supus popoare fara vointa lor,iar Ucraina NU A FOST teritoriu rusesc in totalitate,dar ce ne facem daca toate tarile vor dori sa-si schimbe granitele actuale,solutia BOMBA ATOMICA,atata vreme cat oamenii nu pot trai impreuna indiferent de care parte a granitelor se afla,dar deh ptr bunastarea oligarhilor rusi si ptr pastrarea privilegiilor si a sistemului,din cand in cand trebuie sa moara oameni nevinovati,in razboaie gandite de o clica in buncare si la adapost de orice!Daca Hitler avea bombe atomice oare ce sa-r fi ales de aceasta planeta!

  • faceti bre pace !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Luati Crimeea si ce o mai fi , ! Iar Europa si america sa nu alimenteze razboaie si crize energetice !

Adauga un comentariu