Local

Serie de infracţiuni, descoperite de poliţiştii de frontieră ieşeni – FOTO

Publicat: 10 aug. 2020
Serie de infracţiuni, descoperite de poliţiştii de frontieră ieşeni - FOTO
Infracţiuni, descoperite de poliţiştii de frontieră ieşeni

Poliţiştii ieşeni din cadrul punctelor de frontieră Țuțora, Sculeni și de la Aeroportul Iaşi au descoperit o serie de infracţiuni. În data de 9 august, autorităţile au prins patru bărbaţi ce transportau baloţi din paie furaţi, un bărbat ce era căutat de Judecătoria Huşi, dar şi un bărbat ce tracta o remorcă neînmatriculată.

Patru bărbaţi transportau baloţi de baie furaţi

Poliţiştii de frontiera de la punctul de trecere Țuțora au prins patru indivizi ce transportau aproximativ patruzeci de baloţi din paie, care ar fi fost furaţi. Aceştia au încărcat baloţii în mai multe căruţe.

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorul Poliţiei de Frontieră Ţuţora au descoperit patru bărbaţi care încercau să transporte cu ajutorul unor atelaje hipo, 38 de baloţi din paie, care s-au dovedit a fi sustraşi. În data de 09 august a.c., în jurul orei 21.10, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice cu autospeciala ce funcţionează pe principiul termoviziunii, au observat în extravilanul localităţii de frontieră Ţuţora, pe direcţia unei ferme agricole, mai multe persoane care încărcau baloţi de paie în atelaje hipo.”, potrivit comisar şef de Poliţie Lazăr Denis, purtător de cuvânt al Poliţiei de Frontiera Iaşi.

Hoții s-au ascuns într-un lan

În momentul în care autospecialele de poliţie au ajuns la faţa locului, indivizii s-au ascuns în culturile agricole din împrejurimi. În urma cercetărilor, a reieşit fatpul ca cei patru ieşenii aveau vârste cuprinse între 27 şi 39 de ani. Bunurile furate urmează să fie înapoiate proprietarilor, iar pe numele indivizilor s-au deschis o anchetă sub săvârșirea infracțiunii de furt.

„În cel mai scurt timp, colegii noştri s-au deplasat la faţa locului. În momentul în care persoanele au observat autospeciala poliției de frontieră, s-au ascuns în culturile înalte din zonă. Poliţiştii de frontieră au descoperit şi reţinut atât utilajele cât şi persoanele. La inventarierea bunurilor a rezultat cantitatea de 38 de baloţi din paie. În urma aprofundării cercetărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că bunurile au fost sustrase de patru cetăţeni români cu vârste cuprinse între 27 şi 39 de ani, toţi domiciliaţi pe raza judeţului Iaşi.”, potrivit sursei citate.

Român căutat de autorități, prins pe Aeroportul Internațional Iași

Autoritățile ieșene au prins un bărbat la punctul de control al Aeroportului Internațional Iași ce avea pe numele său un mandat de executare a 300 de zile de închisoare. Bărbatul a fost acuzat de Judecătoria Huși pentru lovire. Bărbatul, în vârstă de 27 de ani, din județul Vaslui, a fost prins duminică, 9 august, în timp ce voia să călătorească spre Catania.

„Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Aeroport Iași au depistat şi predat autorităților competente un cetățean român, pe numele căruia era emis un mandat de executare a 300 de zile de închisoare, emis de Judecătoria Huşi, pentru săvârşirea infracţiunii de lovire. În data de 09 august a.c., în jurul orei 01.04, în Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Iași s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat, pe sensul de intrare în ţară, cetățeanul român N.D., în vârstă de 27 de ani, domiciliat pe raza județului Vaslui, călătorind pe ruta Catania – Iaşi.”, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră.

Forțele de ordine au descoperit în urma unui control detaliat că bărbatul a fost condamnat de Judecătoria Huși, urmând a executa o pedeapsă de închisoare. Bărbatul a fost predat unui echipaj IPJ Iași pentru a lua măsurile impuse în această situație.

„La controlul de frontieră, colegii noştri au constatat că pe numele acestuia era emisă o alertă de punere în aplicare a unui mandat de executare a unei pedepse privative de libertate. Bărbatul a fost condamnat de către Judecătoria Huşi la executarea unei pedepse de 300 de zile de închisoare pentru săvârşirea de infracţiunii de lovire. Persoana în cauză a fost predată unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale a I.P.J. Iași, în vederea luării măsurilor ce se impun.”, potrivit sursei citate.

Un șofer tracta o remorcă neînmatriculată. Ce au făcut polițiștii de frontieră

Poliţiştii de frontieră au demarat o anchetă pe numele unui bărbat, cu dublă cetăţenie, română, respectiv R. Moldova, care a fost prins în trafic, conducând un autoturism ce tracta o remorcă neînmatriculată.

„În data de 09 august a.c., în jurul orei 15.10, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iaşi s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, necesare trecerii frontierei, B.A., cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 42 de ani, conducând un ansamblu auto format dintr-un autoturism marca Mercedes Benz şi o semiremorcă marca Winterho, cu masa maximă autorizată de 750 de kg, ce aveau aplicate aceleaşi plăcuţe de înmatriculare specifice Franţei. La controlul de frontieră, colegii noştri au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că remorca nu este înmatriculată.”, potrivit comisarului șef de poliție, Lazăr Denis.

Bărbatul a precizat că nu știa că nu are dreptul să conducă remorca pe teritoriul României, fără să fie înmatriculată. Individul, în vârstă de 42 de ani, este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tractare a unei remorci neînmatriculate.

„Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că nu avea cunoştinţă despre faptul că nu are dreptul de a conduce remorca pe teritoriul României, fără a fi înmatriculată. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.”, potrivit sursei citate anterior.

Adauga un comentariu