Magazin

Server vps cu virtualizare kvm sau virtualizare openvz ? Ce soluție este potrivită afacerii.

Publicat: 28 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Server vps cu virtualizare kvm sau virtualizare openvz  Ce soluție este potrivită afacerii.

În mare parte acești 2 termeni pot fi foarte similari din punct de vedere al sensului lor, VPS (Virtual Private Server) utilizat în general pentru marketing având un sens larg, ce cuprinde toate tehnologiile disponibile pentru containere.

De aceea în baza articolului, dorim să oferim informații ce pot să ajute utilizatorii în momentul în care doresc să achiziționeze astfel de produse de la diverși provideri.

În fiecare zi putem regăsi pe internet anunțuri conform cărora anumiți provideri oferă servere VPS (Virtual Private Server) la prețuri modice, problema ce urmează să apară însă, consta în nivelul de performanță pe care acest produs le oferă.

În general produsele de tip vps ce le putem găsi la prețuri foarte mici folosesc tehnologii precum OpenVZ pentru a emula un server virtual. Dezavantajul acestor produse constă în faptul că Kernelul (nucleul unui sistem de operare) este cel regăsit și pe sistemul de operare a serverului fizic unde VPS-ul este găzduit, pe langa kernelul shared, resursele sunt shared, partajate cu ceilalți utilizatori de pe serverul fizic și nu sunt resurse alocate garantat pentru serverul dvs.

OpenVZ oferă virtualizare la nivel de sistem de operare, ceea ce înseamnă că totul este imparțit cu celelalte masini virtuale. Dezavantajul este că  există riscul ca resursele sa nu fie suficiente atunci când alte servere private virtuale vor avea nevoie și de mai multe resurse plus securitatea datelor.

Utilizarea acelui kernel si resurse ne poate limita în utilizarea anumitor aplicații sau în efectuarea anumitor configurații și performanță care ne sunt necesare pentru a reuși să rulăm aplicația noastră.

Un alt minus pentru acest tip de produs constă în confidențialitatea datelor, mai exact, providerul poate accesa datele dvs fără a fi măcar nevoit de a se loga în serverul vps, fișierele fiind stocate direct pe drive.

Pe de altă parte, mașinile virtuale care sunt containere utilizând tehnologii diferite de cele enumerate mai sus, precum KVM , oferă avantaje care în general vin și cu un cost ușor mai ridicat al produsului.

Avantajele oferite de KVM sunt:

– Kernel individual pentru fiecare mașină virtuala (VPS).
– Resurse garantate, astfel că veți primi cu siguranță ceea ce plătiți și resursele nu sunt partajate cu alți utilizatori/clienți al providerului. Soluție completă de virtualizare în care fiecare mașină virtuală are propriul hardware virtualizat.
– Confidențialitatea datelor (providerul nu va putea accesa datele în lipsa parolei administrative)
– Posibilitatea instalării oricărui sistem de operare (Linux, Windows, Mac)
– Migrare în orice moment (cu ajutorul unui backup puteți schimba în orice moment providerul fără a pierde date)

Drept concluzie a celor enumerate mai sus, unul din cele mai importante criterii pentru alegerea unui produs de tip VPS constă în tehnologia utilizată pentru virtualizare.

Alegând un produs ce a fost virtualizat utilizând KVM veți avea siguranța că specificatiile plătite vă sunt alocate iar datele dvs nu pot fi accesate în orice moment de către provider.

Când avem nevoie de un server VPS ?

In mare parte pentru proiecte si aplicațiile complexe dar și pentru site-uri web care au un consum ridicat de resurse, având un trafic generos sau un număr de produse foarte mare în cazul magazinelor online.

De obicei, si normal la început de proiect un pachet de găzduire web pe cpanel este suficient pentru găzduirea unui site web, însa în clipa în care siteul are trafic generos și consumul de resurse este mare aici intervine serverele vps pe care se poate migra cu ușurință site-urile. În majoritatea cazurilor providerii de servere vps oferă gratuit sprijin la migrarea site-ului pe un server vps cum ar fi în cazul celor de la HZone, însa unii provideri cer taxe suplimentare.

Ce tip de virtualizare îți oferă providerul tău ?

HZone SRL (hzone.ro) oferă cea mai bună și avansată modalitate de virtualizare a serverelor ce asigură 100% resurse garantate (KVM) si protecția datelor, solutie mult mai bună și performantă comparative cu OpenVZ sau LXC, tehnologii ale caror resurse sunt complet shared.

Daca esti interesat de oferta lor pentru servere VPS virtualizate prin intermediul KVM, oferta acestora o poți regăsi pe site-ul www.HZone.Ro

 

 

Adauga un comentariu