Economic Local

Servicii Publice Iași cumpără sisteme de irigații! Cheltuielile sunt de 100.000 de euro

Publicat: 01 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Servicii Publice Iași cumpără sisteme de irigații Cheltuielile sunt de 100.000 de euro
Firma de întreținere spații verzi a Primăriei Iași continuă programul de investiții

Parcurile din Iași vor fi întreținute cu sisteme noi de irigații. Servicii Publice va organiza achiziția la începutul lunii aprilie 2021. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic. Mai multe echipamente vor fi cumpărate în perioada următoare

Noi achiziții sunt anunțate de Servicii Publice Iași (SPI) SA. Pe data de 09.04.2021, este programată o licitație pentru achiziția mai multor loturi de componente pentru sistemele de irigații care vor fi folosite în parcurile din oraș. Valoarea estimată a contractului este de 479.529 lei, fără TVA, aproape 100.000 de euro.

„Contractantul are obligația de a ambala produsele pentru ca acestea să facă față, fără limitare, la manipularea dură din timpul transportului, tranzitului și expunerii la temperaturi extreme, la soare și la precipitațiile care ar putea să apară în timpul transportului și depozitării în aer liber, în așa fel încât să ajungă în bună stare la destinația finală. Furnizorul are obligația de a garanta că produsele furnizate prin contract sunt noi, nefolosite. Perioada de garanție acordată produselor de către furnizor este corespunzătoare garanției acordate de producător. Perioada de garanție a produselor începe cu data recepției efectuate după livrarea si instalarea acestora la destinația finală”, se arată în caietul de sarcini.

Sistemele de irigații vor fi folosite de sectorul Consolidări Versanți

Necesarul constă în rotor de capacitate mică- 1.600 bucăți, rotor de capacitate mare – 1.700 bucăți, aspersor static tip spray – 100 bucăți, cămin electrovane pentru irigații – 675 bucăți, duze aspersor static tip spray – 200 bucăți, electrovane – 600 bucăți, programator – 20 bucăți, senzor de ploaie – 100 bucăți, legături flexibile – 100 bucăți, filtru – 150 bucăți, conector electric – 300 bucăți, supapă de golire – 1.000 bucăți, fitinguri de conexiune – 150 bucăți, fitinguri cu etanșare prin compresiune – 7.580 bucăți.

„Transportul și toate costurile asociate sunt în sarcina exclusivă a contractantului. Produsele vor fi asigurate împotriva pierderii sau deteriorării intervenite pe parcursul transportului și cauzate de orice factor extern. Fiecare lot de livrare va fi însoțit de certificatele de calitate corespunzătoare, declarații de conformitate sau buletine de analiză, în funcție de natura/proveniența produselor. Contractantul este responsabil pentru livrarea în termenul agreat al produselor și se consideră că a luat în considerare toate dificultățile pe care le-ar putea întâmpina în acest sens și nu va invoca niciun motiv de întârziere sau costuri suplimentare”, se arată în documentația procedurii.

Sistemele vor fi folosite de angajații de la Sectorul Consolidări Versanți.

SPI a semnat un contract pentru achiziția de baby plant

Totodată, SPI pregătește campania de primăvară. Recent, societatea din subordinea Primăriei, a atribuit un lot din cadrul unei proceduri privind achiziția de baby plant anuale. Comisia de evaluare a stabilit că cea mai bună ofertă aparține societății Garden Store SRL, din Iași. Valoarea finală a contractului este de 176.695 lei, fără TVA, aproape 40.000 de euro. Societatea cu sediul social în sat Rediu Aldei, comuna Aroneanu, județul Iași, este condusă de Ioan Tiberius Mârț. În 2019, a avut vânzări de aproape 1 milion de lei, dar pierderi de 250.000 de lei. Printre soiurile solicitate se numără: Gazania Maggy Big mix, Dahlia Hybrida Fiona Mix, Canda Indica Cannova, Begonia Hibrida Big Red, Sunpatiens Vigorous Scarlet, Nicotiana Smokie Mix. Mijloacele de transport trebuie să fie dotate cu sisteme de aclimatizare. Servicii Publice Iași SA a cerut participanților la licitație să furnizeze materialul săditor în ghivece sau tăvițe.

Adauga un comentariu