Eveniment-Social

Serviciul Judeţean Anticorupţie Iaşi: Viață – Anticorupție – Libertate (VAL) Ediția a II-a – FOTO

Publicat: 17 feb. 2020

În zilele de 13 și 14 februarie 2020 Serviciul Judeţean Anticorupţie Iaşi, prin ofiţerul de prevenire, a participat la două sesiuni de informare în cadrul proiectului educațional – informațional: „Info.Biblioteca: Viață – Anticorupție – Libertate” (VAL), ediția a II-a, derulat în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași.

Acest proiect se adresează liceenilor cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani din instituții de învățământ ale județului Iași, având ca obiectiv intensificarea gradului de promovare și dezvoltare a unui comportament integru în rândul tinerilor și a unei conduite social-educaționale privind importanța atitudinii preventive și antivictimale, precum și informarea corectă a grupului țintă în eventualitatea unor situații de risc(corupție, consum de droguri, trafic de persoane etc.).

Prima sesiune de informare, din data de 13 februarie 2020, s-a desfășurat în sala de festivități a Colegiului Tehnic ,,Mihail Sturdza” Iași și a fost coordonată de directorul acestei instituții de învățământ, prof. ing. Bibire Victor, numărul total al participanților fiind de 106 cadre didactice și elevi.

A doua sesiune de informare, din data de 14 februarie 2020, a vizat elevii şi profesorii din mediul rural şi s-a desfășurat la sediul Bibliotecii Publice ,,Radu Rosetti” Răducăneni, județul Iași, unde au participat un număr de 66 de cadre didactice și elevi de la Liceul Teoretic ,,Radu Rosetti” din localitate.

Prezentările tematice au fost susținute de reprezentanți ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Iași, Agenției Naționale Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iași și Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Iași.

Aceste sesiuni de informare, prin unificarea eforturilor instituțiilor partenere, vor contribui la conturarea unui bagaj informațional al tinerilor despre metode, tehnici și mijloace de prevenire specifice de combatere a corupției, a traficului de persoane și de reducere a cererii și ofertei de consum de droguri.

Ediţia a II-a a proiectului inițiat de Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași, în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Iași, Agenția Națională Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iași și Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Iași, se află în derulare în perioada noiembrie 2019 – iunie 2020, conform calendarului de desfăşurare a activităţilor, în unități școlare preuniversitare de la nivelul județului Iași.

Adauga un comentariu