Prima pagină » Local » Sesiune de instruire anticorupţie cu personalul nou încadrat la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Sturdza” al Judeţului Iaşi
Sesiune de instruire anticorupţie cu personalul nou încadrat la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Sturdza” al Judeţului Iaşi

Sesiune de instruire anticorupţie cu personalul nou încadrat la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Sturdza” al Judeţului Iaşi

16 mai 2024, 15:23, 2 ,
BZI.ro, în Local

În ziua de 15 mai 2024, ofițerii de prevenire ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciului Judeţean Anticorupţie Iaşi au desfăşurat o activitate de instruire anticorupție cu personalul nou încadrat la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Sturza” al Judeţului Iaşi.

Activitatea a urmărit abordarea unor subiecte de interes ridicat pentru funţionarii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi, aflaţi la început de carieră: elemente de etică organizaţională, factori de risc și factori de protecție, infracțiuni de corupție și infracțiuni asimilate faptelor de corupție, prevenirea corupției în contextul elementelor de influență socială (grup, autorități, familie, cercul de relaţii, mediul social), studiu de caz și exemple relevante.

În egală măsură, participanții și-au exersat abilitățile de identificare și gestionare a riscurilor specifice domeniului de competență. Aceștia au fost instruiți atât din punctul de vedere al atitudinilor și reacțiilor corecte în fața unor fapte de corupție, cât mai ales din perspectiva prevenirii situațiilor de corupție prin modelarea contextelor specifice.

Întreaga sesiune de instruire s-a desfășurat sub semnul dialogului, generând discuții constructive și clarificatoare pe teme din domeniul prevenirii corupției și a promovării unui comportament etic şi integru.

Comentarii
  • Guie Mradinariu

    Poanta zilei!!! Să faci instruire anticorupție cu cei mai corupți din sistem…
    😂😂😂

  • Chiar ca e poanta zilei……5000 de euro postul la pompieri si ei vorbesc de anticoruptie,subiecte transmise inainte de examen. Rusinica mai pomperilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *