Economic Local

Sfătuiți să stea acasă, ieșenii deranjează liniștea vecinilor de bloc

Publicat: 07 apr. 2020

Într-o perioadă în care cetățenilor li se recomandă să stea la domiciliu pentru a-și proteja sănătatea, mulți organizează petreceri în apartamente sau provoacă scandal printre locatari. În ultima perioadă, numeroase sancțiuni sunt aplicate din astfel de motive, multe venind în urma reclamațiilor făcute prin 112 de cetățeni. În perioada 3.4.2020 – 5.4.2020, polițiștii locali au intervenit operativ la 13 sesizări primite prin intermediul Dispeceratului Poliției Locale Iași. Totodată, echipele care și-au desfășurat activitatea de menținere a ordinii și liniștii publice în cartierele ieșene au legitimat 852 de persoane și au aplicat, în urma constatărilor directe efectuate, 276 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare de 369.425 lei.

Sancțiunile sunt mai mari ca în trecut

O mare parte din amenzi, adică 33 de sancțiuni contravenționale, au fost aplicate pentru faptele de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului 2 Ordine Publică au sancționat contravențional conform Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, cu amendă în valoare de 500 lei, pe T.D., întrucât a tulburat liniștea locuitorilor dintr-un bloc”, au declarat oficialii Poliției Locale Iași.
Adauga un comentariu