Titlurile zilei

Sfatul lui nea’ Mihai de la Iași! Cum să bei până te faci praf, să te urci la volan și să nu te oprească poliția: „Când eram beat nu am greșit niciodată”

Publicat: 17 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sfatul lui nea Mihai de la Iași Cum să bei până te faci praf să te urci la volan și să nu te oprească poliția Când eram beat nu am greșit niciodată
Nea' Mihai în fața Poliției Rutiere povestește ce s-a întâmplat

Nea’ Mihai de la Iași este un domn trecut bine de prima tinerețe care a greșit marți seara în trafic. La aproape 70 de ani, nea Mihai s-a urcat băut la volan și a acroșat un autoturism parcat. Proprietarii mașinii avariate au observat incidentul și au anunțat poliția pentru că nea’ Mihai abia se ținea pe picioare

Nea’ Mihai are aproape 70 de ani și stă la doi pași de Iași. Marți seara a făcut o greșeală uriașă, asta din spusele sale. Bătrânul a dat câteva pahare de alcool peste cap, iar mai apoi s-a urcat la volan. Cum alcoolul și condusul nu fac pereche prea bună, nea’ Mihai nu a estimat prea bine distanța și a atins un autoturism parcat. Martorii au sunat la 112 și au anunțat că un bătrânel care abia se ține pe picioare a provocat un accident. Polițiștii rutieri au intervenit de îndată la fața locului și nu mică le-a fost mirarea când l-au testat pe nea’ Mihai cu aparatul alcooltest. Valoarea indicată a fost una uriașă.

Polițiștii rutieri au deschis pe numele bărbatului un dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

„Din investigațiile efectuate până în prezent s-a constatat faptul că în seara de 15 septembrie a.c., un bărbat de 69 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Holboca, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare și ar fi intrat în coliziune cu un autoturism parcat, în urma impactului rezultând doar pagube materiale. În urma testării bărbatului de 69 de ani cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Nea’ Mihai a povestit că a băut cam „150 de grame de vodcă”

Reporterii BZI au discutat cu nea’ Mihai. Bărbatul a spus că nu își explică modul în care s-a produs accidentul.

„Dar spuneți și voi, eu sunt un om beat? N-am nimic, domnule. Am băut, recunosc, dar doar 150 de grame de vodcă. Dom’le… am trecut așa pe lângă mașină și am atins-o puțin. Atât… N-am făcut mare lucru”, a spus nea’ Mihai.

Bătrânul și-a asumat că a greșit, dar a spus că nu a fost atât de atent pe cât ar fi trebuit. De asemenea, a spus că el treaz a făcut prostii la volan, dar beat niciodată. „Eu când m-am urcat beat la volan nu am făcut greșeli. Nu am depășit 60, am mers fară probleme. Acum am făcut-o, asta e”, a completat bărbatul.

Rețeta bărbatului prin care a scăpat de poliție deși era băut la volan

Nea’ Mihai a spus că a găsit o metodă pentru a putea conduce beat. A povestit cum a băut la un moment dat peste 3 litri de vin și a venit de la Lețcani până în Valea Lungă, acolo unde locuiește.

„Am stat la Lețcani și am băut odată. Acum vă povestesc că nu mai are nimeni ce să-mi facă. Eu sunt șofer profesionist. Am băut vreo 3 litri și după am plecat spre casă. Am trecut pe străduțele alea prin „Șapte oameni”, dar nu am greșit nimic. Ca să pot conduce, am dat drumu la aerul condiționat. S-a făcut un frig în mașină încât, atunci când am ajuns acasă, i-am zis soției să deschidă ușa că mor de frig”, a povestit bătrânul râzând.

Marți seara, bărbatul a fost extrem de dezamăgit când a terminat de dat declarații la rutieră și a aflat că nu mai are dreptul să conducă. A luat un taxi și l-a rugat pe șofer să-i conducă mașina până acasă.

„Nu las mașina acolo. Ce să zică lumea pe urmă că nu am venit cu mașina acasă?”, a spus bărbatul.

Acum, pentru ceea ce a făcut, s-a ales cu un dosar penal și a rămas fără permisul de conducere.

Adauga un comentariu