Magazin

Sfaturi importante pentru intretinerea CORECTA a incaltamintei din piele naturala!

Publicat: 05 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sfaturi importante pentru intretinerea CORECTA a incaltamintei din piele naturala

Odata ce te-ai hotarat sa cumperi doar incaltaminte dama din piele naturala ar trebui sa te informezi si in ce priveste intretinerea sa. Pielea naturala este un material destul de pretentios, are nevoie de o ingrijire speciala fata de alte materiale asemanatoare, folosite la fabricarea incaltamintei. Nu va ganditi la ceva foarte complicat, intretinerea este destul de usoara daca stii exact pe ce sa te concentrezi.

De la inceput trebuie sa stii ca pielea naturala va putea fi ingrijita mai simplu decat o piele artificiala sau decat un material textil. O atentie sporita e bine sa acordam perechilor de incaltaminte dama din piele naturala in sezonul rece sau toamna, cand avem ninsoare, ploaie, avem noroi si zapada umeda, plina de sare, mizerie si multa apa. Odata depusa pe suprafata pielii naturale apa muradara si noroiul pot duce la degradarea ei, asta chiar daca avem si un strat de crema peste.

Daca tot vrem sa dam cu o crema incaltamintea noastra trebuie sa alegem una de calitate, siliconata, fara substante chimice care vor ataca straturile de piele, cu rezistenta mare la uzura. Dupa ce am dat cu o crema asteptam pana se usuca total si putem sa mai dam si un alt doilea strat, mai ales iarna sau toamna.

Pe langa o crema buna, in intretinerea incaltamintei din piele naturala vom lua in considerare si stergerea regulata, de fiecare data cand am venit de afara. Se va evita o perioada foarte lunga de timp intre stergeri, se va curata doar cu apa calduta sau cu o carpa speciala si substante speciale pentru tipul de incaltaminte vizat. Eliminarea rapida a prafului, noroiului, urmelor de apa si mizerie de pe suprafata pielii inseamna si o viata mai lunga a texturii pielii si un aspect elegant si foarte placut al pantofilor sau al cizmelor din piele naturala, de exemplu.

Un lustru deosebit poate fi obtinut usor cu o crema de ghete in care am turnat putin alcool medicinal. Pe langa faptul ca vom sterge mai usor orice fel de pata de mizerie de pe pielea incaltamintei, vom avea si o eficienta mai mare dupa uscarea cremei, luciul va fi unul vizibil.

In momentul in care ne-am udat, ne-a prins ploaia, o ninsoare abundenta si avem incaltamintea din piele naturala uda, umeda bine, la uscarea ei o vom pune mereu cu talpa in sus, ca sa se zvinte mai repede. In niciun caz nu punem pantofii sau cizmele, ghetele pe calorifer sau foarte aproape de el, ii putem lasa pe hol, intr-un pantofar, pe un servetel sau o carpa speciala pentru uscare.

Elasticitatea pielii naturale este importanta si trebuie pastrata. De aceea, daca am ajuns sa avem piele umeda va trebui sa o dam cu putin ulei de ricin ca sa fie la fel de elastica si dupa uscare. Pe langa elasticitate, in intretinerea incaltamintei din piele natural vom avea grija si de talpa. Daca scartaie prea tare o putem unge cu ulei de in fiert. Pielea  crapata si mata, deschisa la culoare, e mai simplu de „reparat” cu substante speciale, creme, dar de urgenta poti da si cu albus de ou batut bine.

O idee buna ca sa nu patrunda niciodata apa in pantofi, ghete, este urmatoarea: unge mai intai pielea cu o substanta grasa, ulei de preferat, de masline, de peste, ceva lapte demachiant. Dupa ce se usuca putin se aplica o crema cu silicon. Asa nu se mai usuca foarte tare pielea si rezista mai bine la uzura.

Pe site-ul epantofaria.ro ai o multime de modele de articole de incaltaminte din piele naturala, usor de intretinut si de ingrijit conform recomandarilor anterioare. Incaltamintea de la ePANTOFARIA este de calitate superioara, se livreaza rapid sau poate fi ridicata si din magazine, se comanda telefonic sau online, direct din pagina de produs. Transportul e gratuit la comenzi peste 299 lei, returul si schimbul sunt si ele gratuite. Doamnele isi pot cumpara la cele mai bune preturi mocasini, pantofi din piele foarte rezistenti, cu toc mic, cu toc inalt si gros, cu talpa ortopedica sau sport, sandale si papuci, bocanci, ghete ori cizme.

Stocurile sunt refacute mereu, asa ca va fi simplu sa iti comanzi la orice ora incaltamintea preferata, fiecare model de pantofi casual, balerini, sau bocanci are un raport calitate-pret excelent si este foarte usor de purtat la orice evenimente. Incaltamintea barbateasca din piele naturala sau de cea dama este de cea mai buna calitate doresti, la ePANTOFARIA o vei gasi din cateva click-uri. Consultantii firmei sunt pregatiti cu sfaturi si informatii actualizate despre livrari si produsele de pe site, stii ce comanzi si afli tot ce vrei sa stii despre articolele de incaltaminte preferate.

 

Adauga un comentariu