Magazin

Sfaturi pentru a găsi muncitori necalificați rapid, atunci când trebuie să termini rapid proiectele

Publicat: 25 nov. 2019

Mii de firme au probleme serioase atunci cand vine vorba despre mana de lucru. Ceea ce este atipic, este faptul ca cel mai greu de gasit sunt necalificatii. Piata de muncitori necalificati este extrem de saraca, in conditiile in care foarte multi aleg sa emigreze sau se multumesc cu ajutoarele sociale oferite de stat si cu munca la zi facuta in particular.

Partea buna este ca in ultimii ani au inceput sa fie recrutati din ce in ce mai multi muncitori necalificati, iar site-uri precum fastmoving.ro ofera solutii punctuale contra cost. Practic, inchiriaza muncitori pentru diverse joburi, eliminand in felul acesta cheltuieli inutile generate de muncitorii angajati full time.

Ce trebuie sa faca un angajator pentru a gasi muncitori necalificati rapid?

Exista doua variante:

  1. Apeleaza la o firma precum fastmoving.ro. Este cea mai buna solutie, dat fiind faptul ca pot fi angajati muncitori doar pe perioada proiectelor. Acestia sunt angajati deja la firma colaboratoare, nefiind nevoie de contract de munca si de plata unor impozite uriase la stat. De cele mai multe ori, firmele de acest fel pot furniza un numar mare de muncitori, in asa fel incat sa acopere necesitatea oricarui proiect. Nu este o solutie foarte ieftina, insa este o solutie 100% eficienta la care apeleaza din ce in ce mai multe firme.
  2. Angajarea unor muncitori necalificati. Este varianta clasica, pe care o adopta foarte multi angajatori. Vine, in mod natural, cu o multime de avantaje, insa poate sa fie o varianta extrem de costisitoare si de nesigura. Pentru un proces de angajare cat mai corect trebuie sa se aiba in vedere o serie de aspecte:
  • Trebuie sa se plateasca abonamente pentru site-uri de recrutare. Exista numeroase site-uri de recrutare unde pot fi gasiti angajati. Din pacate, costa. Este o cheltuiala pe care foarte putini angajatori o iau in calcul si care poate sa adauge costuri destul de mari intregului proces;
  • Trebuie sa se tina interviuri de angajare. Este un alt proces ce poate sa fie destul de dificil.
  • Trebuie sa se ofere instructaj pentru viitorii angajati. Chiar daca este vorba despre muncitori necalificati, acestia trebuie sa fie instruiti. Este adevarat ca instructia este valabila si in cazul muncitorilor obtinuti prin firme precum fastmoving.ro, insa de multe ori, acestia sunt mult mai bine pregatiti si au experienta altor joburi;
  • Trebuie sa se negocieze un salariu fix. Problema salariului este cea mai mare, in conditiile in care multi dintre angajatori nu vor folosi muncitorii full time si risca sa plateasca pentru perioade in care nu se munceste. Un salariu implica si foarte multe taxe la stat, ceea ce duce la cheltuieli uriase.

Per total, comparand angajarea unor muncitori cu inchirierea lor, cea de-a doua varianta pare mult mai buna deoarece costurile implicate sunt mai mici. Este adevarat ca in momentul in care firma ajunge sa fie una foarte mare, este inevitabila angajarea unor muncitori permanenti. Firmele aflate la inceput insa, au aceasta solutie extrem de eficienta.

 loading...

Adauga un comentariu