National

Sfaturi și ghiduri complete pentru a călători în Nepal, Himalaya

Publicat: 06 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sfaturi și ghiduri complete pentru a călători în Nepal Himalaya

Nepalul este un loc cu adevărat minunat, care te impresionează imediat mai ales cu vârfurile albe ale munților Himalaya, înșirate peste orizontul nordic. Aici turiștii pot face cele mai frumoase călătorii din viața lor, pentru că Nepalul este un loc mirific, ce pare a fi rupt de lume.

Despre Nepal se spune că este o națiune mică, fără ieșire la mare și care te impresionează prin atracții turistice uimitoare. Iată câteva dintre acestea:

Turul Everest

Cel mai popular subiect despre Nepal este despre Muntele Everest. Dacă alegi Turul Everest, vei putea admira:

  • Peisaje de vis și priveliști nemaiîntâlnite spre munții Ama Dablam, Kanteg, Pumori și vei putea face fotografii de vis
  • Poduri suspendate și văi spectaculoase între versanți
  • Păduri alpine, localnici primitori, hamali și măgari iac ce transportă încărcături uriașe cu provizii pe diferite trasee dificile
  • Poze de neuitat cu Muntele Everest la apus.

Oricât de interesant ar fi acest munte, totuși trekkerii nu se aventurează să calce pe el, decât dacă au o condiție fizică excelentă, echipament profesional și sunt căutători de aventură. Ei vin aici pentru drumeții, excursiile de grup și pentru a avea o experiență unică la poalele acestor munți cu altitudini de peste 7.000 m, din lanțul Himalaya. Cazarea are loc la Hotel Everest View – cel mai înalt hotel din lume, trecut în Cartea Recordurilor.

Tabăra de Bază Annapurna

Această călătorie din Annapurna este superbă și te poartă în locuri cu peisaje uimitoare și priveliști incredibil de frumoase asupra munților din jur. Această drumeție în jurul Annapurna este una dintre cele mai populare în Nepal, la fel ca Tabăra de bază Everest. Aici poți vedea cascade, munți cu stânci abrupte, temple, mănăstiri, altare religioase, păduri de rododendroni, sate cu străduțe întortocheate pavate cu piatră, precum sunt așezările rurale Ghandruk și Gurung.

Călătoria îți oferă priveliști spre Muntele Annapurna,  dar și spre Munții Himchuli și Machhapuchhre (6.993 m), Muntele Coadă de Pește. De asemenea, poți face drumeții la Ghețarul Annapurna, trasee ce îți permit să faci fotografii cu munții semeți din zonă, posibilitatea de a vedea cele mai renumite locuri de pelerinaj budist, izvoare termale din Jhinu Danda și priveliști minunate cu apusul soarelui la Poon Hill (3.250 m).

Drumeție în valea Kathmandu

În Valea Kathmandu există trei districte mari: Bhaktapur, Lalitpur și capitala Nepalului – Kathmandu. O călătorie aici te va surprinde plăcut pentru că poți vedea temple, monumente care impresionează prin arhitectura lor unică, artefacte, poți simți atmosfera de spiritualitate și descoperi tradiții vechi din centrul istoric Kathmandu, din Patan și Bhaktapur.

Cel mai indicat ar fi să alegi un itinerariu Glimpse of Kathmandu, pentru a vizita obiective turistice deosebite, dintre care cele mai importante și care merită cu siguranță sunt:

  • Templul Pashupatinath care arată ca un monolit din piatră, ce este considerat cel mai mare templu budist din Nepal
  • Piața istorică Kathmandu Durbar
  • Locurile de pelerinaj Stupa Boudhanath și Swayambhunath
  • Aleile pline de zgomot din Piața Bhaktapur Durbar
  • Lucrările de artă din Piața Patan Durbar.

Călătoria în orașele Kathmandu și Pokhara

Acestea sunt cele mai mari orașe din Nepal, la poalele munților Himalaya.

Dacă vrei să vezi o bijuterie a lumii artei, atunci îți sugerăm să faci o călătorie în orașul Kathmandu. Acesta este un amestec de practici culturale vechi de 1.000 de ani și de dezvoltare urbană realizată în grabă. Trecând peste modernizarea orașului Kathmandu, ceea ce te fascinează aici sunt de fapt legendele care se transmit de-a lungul a nenumărate generații, dar mai ales piețele și templele impresionante, precum:

  • Templu Pashupatinath, Stupa Boudhanath cu relicve budiste
  • Piața Durbar Kathmandu unde sunt numeroase cafenele cu priveliști asupra orașului și a munților din jur.

Unul dintre cele mai sacre locuri din Nepal este Templul maimuțelor – Swayambhunath – din Valea Kathmandu, care datează din anul 640 d.Hr, după cum arată o inscripție sculptată pe o piatră. Maimuțele care trăiesc în jurul acestui templu sunt considerate ființe sacre, ce aparțin unui sfânt din istoria acestui templu, numit Manjushri.

În Nepal trebuie să vizitezi și orașul Pokhara, mai ales anumite obiective turistice deosebite:

  • Lacul Phewa, Cascada Davis, Templul Bindabasini
  • Peștera Gupteshwor, Templu Patan Durbar și Cheile râului Seti.

Toate aceste trasee de vis pot fi realizate cu ajutorul ghizilor de drumeții și alpinism de la Nepal Hiking Team. Alături de acești experți în călătorii, poți descoperi Nepalul în adevăratul sens al cuvântului.

Adauga un comentariu