Local

Și-a abuzat mama și fratele din cauza alcoolului! Constantin Burdea a fost condamnat pentru violență în familie

Publicat: 04 feb. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Și-a abuzat mama și fratele din cauza alcoolului Constantin Burdea a fost condamnat pentru violență în familie
Constantin Burdea și-a lovit mama și fratele în repetate rânduri

Judecătorii ieșeni l-au condamnat pe Constantin Burdea pentru comiterea infracțiunii de violență în familie. Aceasta a primit 2 ani și o lună de închisoare cu suspendare, fiind obligat să urmeze un tratament medical

Constantin Burdea este cunoscut în comuna Vlădeni pentru agresivitate și pentru dependența sa de alcool. De nenumărate ori și-a vărsat furia pe mama și fratele său, până în punctul în care aceștia au cerut ordine de protecție împotriva propriei rude. Pe lângă nenumărate procese-verbale încheiate de organele de poliție, inculpatul are un istoric de 55 de internări în Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași.

Judecătorii l-au condamnat pe Constantin Burdea pentru că și-a abuzat familia

barbat cu sticle de alcool
Inculpatul Constantin Burdea era un renumit alcoolic din comuna Vlădeni

Constantin Burdea a fost condamnat la 2 ani și o lună închisoare cu suspendare pentru infracțiunea de violență în familie și pentru încălcarea ordinelor de protecție. Acestuia i s-a stabilit un termen de supraveghere de 3 ani. Pe lângă asta, instanța l-a obligat să urmeze un tratament medical pentru consum cronic de alcool.

Inculpatul este cunoscut în comuna Vlădeni ca fiind agresiv, însă nu numai cu familia sa, ci și cu majoritatea locuitorilor. A fost internat la Institutul de Psihiatrie „Socola” nenumărate ori, dar nu a urmat de tratamentul dat.

„Din ancheta socială efectuată de Primăria comunei Vlădeni, la data de 26.11.2021, a reieșit faptul că inculpatul este cunoscut în comunitate ca fiind cu tulburări de comportament, agresiv şi consumator de alcool. S-a reţinut în anchetă că acesta, pe fondul consumului de alcool şi al problemelor de sănătate, este în conflict cu membrii familiei, ajungând la agresiuni fizice asupra mamei şi fratelui.

În comunitate are o relaţie tensionată cu toate instituţiile – respectiv primărie, medic de familie, poliţie. A fost consiliat şi sprijinit când a solicitat acest lucru, a suferit numeroase internări la Spitalul de Psihiatrie, dar nu a respectat recomandările medicale şi tratamentul prescris”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Și-a abuzat familia în nenumărate rânduri

judecatoria Iasi
Judecătorii l-au condamnat pe Constantin Burdea la 2 ani și o lună de închisoare cu suspendare

Constantin Burdea a venit beat acasă, ca de obicei, în ziua de 8 decembrie 2020. Când și-a văzut fratele, fiind sub influența alcoolului, l-a lovit cu pumnii în față și pe corp. Mama celor doi a intervenit, dar inculpatul a lovit-o și îmbrâncit-o. Apoi a continuat să îl agreseze pe fratele său și a sfârșit prin a-i da afară din casă, cum a procedat mai recent un alt agresor din Iași.

Victimele au solicitat instanței ordine de protecție.

Constantin Burdea nu avea voie să se apropie de victime și de locuința lor la o distanță mai mică de 100 de metri, însă, în perioada 16 decembrie 2020 – 25 octombrie 2021, bărbatul a încălcat de 4 ori ordinele de protecție. Într-una dintre dăți, Constantin a venit beat la casa mamei lui, a făcut scandal și a izbit-o pe femeie de mobilă, după ce i-a dat cu pumnii în cap. Mama inculpatului a avut nevoie de 2-3 zile de îngrijiri medicale.

În fața instanței, Constantin Burdea a recunoscut că și-a abuzat familia. La stabilirea sentinței s-a ținut cont de aceasta, însă judecătorii au considerat că pedeapsa amenzii nu ar fi suficientă ca inculpatul să se îndrepte. În final, acesta a primit 2 ani și o lună de închisoare cu suspendare. Bărbatul va primi și tratament medical obligatoriu pentru dependența de alcool de care suferă.

Adauga un comentariu