Local

Și-a băgat în spital cel mai bun prieten deoarece nu l-a chemat la grătar! Victima a trecut milimetric pe lângă moarte! Peste 8 ani de pușcărie, pentru tentativă de omor!

Publicat: 29 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Și-a băgat în spital cel mai bun prieten deoarece nu l-a chemat la grătar Victima a trecut milimetric pe lângă moarte Peste 8 ani de pușcărie pentru tentativă de omor
O mașină a Serviciului de Ambulanță Județean

Un individ acuzat de tentativă de omor a fost pedepsit de magistrații ieșeni. Claudiu Alexăndroae a fost condamnat la peste 8 ani de închisoare, pentru că a încercat să-și ucidă un prieten. Întreg conflictul a izbucnit de la un motiv stupid: agresorul nu a fost invitat la un grătar de victimă

Un individ care și-a băgat în spital cel mai bun prieten a fost pedepsit de magistrații ieșeni. Astfel, ieri, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe Claudiu Alexăndroae la pedeapsa rezultantă de 7 ani și 409 zile de închisoare, pentru tentativă de omor. La aplicarea pedepsei, magistrații au luat în calcul și condamnări anterioare ale individului.

„Instanța ia act că persoana vătămată P.Z. nu s-a constituit parte civilă în cauză”, au precizat judecătorii.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Abia ieșit de la pușcărie, Claudiu Alexăndroae a intrat repede înapoi

Procesul lui Claudiu Alexăndroae a început pe 2 octombrie 2019. Asta, după ce individul a fost reținut și, mai apoi, arestat preventiv de pe 16 august 2019. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au dispus trimiterea în judecată a individului, sub acuzația de tentativă de omor.
Conform anchetatorilor, Claudiu Alexăndroae (40 de ani) este cunoscut cu antecedente penale, el fiind pus în libertate din penitenciar la mijlocul lunii iulie 2019.

„Inculpatul a fost liberat condiționat pe 17 iulie 2019, cu un rest de pedeapsă de executat de 409 zile”, au afirmat reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

De unde a izbucnit scandalul cu cel mai bun prieten

Anchetatorii ieșeni au susținut că scandalul s-a iscat în urmă cu mai bine de un an. Conform procurorilor, Claudiu Alexăndroae și-a înjunghiat un consătean care nu l-a chemat la un grătar. Oamenii legii au menționat că, în noaptea de 11 spre 12 august 2019, Claudiu Alexăndroae a consumat băuturi alcoolice într-o crâșmă din comuna Balș, alături de alte persoane. Mai apoi, consătenii săi ar fi mers la un grătar, dar fără a-l invita pe Alexăndroae, fapt ce l-a iritat la culme pe individ în momentul în care a aflat cum stau lucrurile.

Procurorii ieșeni au mai afirmat că, din acest motiv, individul s-a supărat și a scos un cuțit, pe care a început să îl fluture prin aer, moment în care Alexăndroae ar fi fost lovit de un martor și, la scurt timp, a plecat spre casă. Au ajuns la fața locului un echipaj de la Ambulanță și unul de la Poliție, dar Alexăndroae nu a fost dus la spital. Anchetatorii au adăugat că, după ce a rămas singur, organizatorul grătarului a mers la Alexăndroae pentru a vedea cum se simte acesta, dar individul și-a ieșit din minți și a lovit victima cu pumnii și picioarele, precum și cu un cutter. În urma incidentului, victima a fost preluată de un echipaj medical și transportată la spital. Medicii au constatat că viața acesteia a fost pusă în pericol din cauza leziunilor suferite.

În plus, polițiștii l-au săltat pe Claudiu Alexăndroae și l-au dus la audieri. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore. Ulterior, procurorii au propus arestarea preventivă a individului, pentru tentativă de omor. Judecătorii ieșeni au admis propunerea și l-au băgat după gratii pe individul acuzat că și-a băgat în spital cel mai bun prieten deoarece nu l-a chemat la grătar.

Adauga un comentariu