Local

Și-a cumpărat buletin fals cu 200 de euro și a vrut să ajungă în Franța

Publicat: 18 oct. 2019

Echipele din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași au descoperit asupra unui cetățean moldovean, o carte de identitate falsă care urma să fie folosită în Franța. În urmă cu două zile, C.V., cetățean din R. Moldova, în vârstă de 34 de ani, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în țară, ca pasager într-un microbuz care se deplasa spre Franța.
„La controlul de frontieră, în momentul solicitării documentelor de identitate, colegii noștri au descoperit asupra bărbatului, ascunsă și nedeclarată, o carte de identitate cu însemnele autorităților române, pe care era imprimată fotografia sa”, au declarat reprezentanții ITPF Iași.

Act fals, cumpărat din Republica Moldova

Apoi, cu ocazia verificărilor efectuate, oamenii legii au stabilit că documentul în cauză este fals. Bărbatul a declarat că a luat buletinul de la un conațional în schimbul sumei de 200 de euro. Acesta intenționa să-l folosească în Franța, pentru a ocupa mai ușor un loc de muncă. „În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun”, au mai declarat reprezentanții Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.loading...

Adauga un comentariu