Economic Local

Și-a cumpărat permis de conducere pentru toate categoriile, cu 50 de euro

Publicat: 19 feb. 2020

În urmă cu două zile, în jurul orei 15:05, un cetățean din Republica Moldova, în vârstă de 47 de ani, a fost oprit de echipele din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași în timp ce conducea un ansamblu de autovehicule format din microbuz și remorcă. Acestea erau înmatriculate în R. Moldova. În urma verificărilor specifice efectuate, oamenii legii au constatat că permisul de conducere nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind contrafăcut.

Și-ar fi cumpărat permisul dintr-o parcare

Bărbatul a declarat că deținea doar permis categoria B, care nu îi permitea să conducă ansamblul de vehicule. În urma unei discuții cu un conațional într-o parcare, contra sumei de 50 de euro, acesta i-a procurat un permis pentru celelalte categorii.

„Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de fals și conducerea unui vehicul cu permis de conducere necorespunzător categoriei vehiculului respectiv, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, au declarat oficialii Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

Adauga un comentariu