Local

Și-a violat fiicele, cea mai mică dintre ele având 4 ani! Ce au decis magistrații ieșeni

Publicat: 17 oct. 2022
_____ Vizualizări 4 Comentarii
Și-a violat fiicele cea mai mică dintre ele având 4 ani Ce au decis magistrații ieșeni
Curtea de Apel Iași a înregistrat, în urmă cu câteva luni, un dosar care descrie unele dintre cele mai atroce fapte de incest și viol petrecute în zona Moldovei

Curtea de Apel Iași a înregistrat, în urmă cu câteva luni, un dosar care descrie unele dintre cele mai atroce fapte de incest și viol petrecute în zona Moldovei. Este vorba despre dosarul afaceristului băcăuan Romulus Lică Tărcuță, care și-a violat fiicele, obligându-le să-i facă sex oral. Cea mai mică dintre copile avea doar 4 ani

Judecătoria Bacău l-a condamnat atunci pe Romulus Lică Tărcuță la 19 ani de închisoare, dar dosarul acestuia a ajuns la Curtea de Apel Iași, unde afaceristul speră să obțină o sentință mai blândă. Recent, individul a ieșit de sub măsura controlului judiciar.

Și-a abuzat fiicele

Dosarul afaceristului băcăuan care și-a violat cele trei fiice minore a ajuns la Curtea de Apel Iași, după o sentință de strămutare pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție. Este vorba despre Romulus Lică Tărcuță, președintele clubului de fotbal Inter Fotbal Club Bacău și patronul unei firme de IT. Pentru faptele de care este acuzat, Judecătoria Bacău l-a condamnat pe Romulus Lică Tărcuță, la data de 20.05.2020, la o pedeapsă de 19 ani de închisoare. Procesul ar fi trebuit să se judece la Curtea de Apel Bacău, însă afaceristul a cerut strămutarea, crezând că va obține o altă sentință la Iași.

Faptele s-au petrecut în perioada 2014-2015. La vremea aceea, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău l-au trimis în judecată pentru săvârșirea a trei infracțiuni de viol. Astfel, în perioada septembrie – decembrie 2015, Romulus Lică Tărcuță a întreținut 10 acte sexuale orale cu fiica sa de 12 ani. De asemenea, în vara lui 2014, în timp ce se afla într-o cameră din Hotelul Rapsodia din Botoșani, a forțat-o pe fiica iubitei sale, în vârstă de 12 ani, să întrețină un act sexual oral. Mai mult, în cursul anului 2014, într-un apartament din municipiul Bacău, de pe strada Margaretelor, a obligat-o fiica sa, în vârstă de 4 ani la acea dată, să întrețină cu el încă un act sexual oral.

Ce au decis magistrații ieșeni

Magistrații ieșeni au decis, în cazul lui Romulus Lică Tărcuță, să nu prelungească măsura preventivă a controlului judiciar.

„Încetarea de drept a măsurii controlului judiciar, sub imperiul căreia se află inculpatul Tărcuță Lică Romulus, prin expirarea termenului prevăzut de lege. În temeiul art. 272 C. proc. pen., onorariul parțial al apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpat, în cuantum de 80 de lei, conform delegaţiei nr. 12462/08.04.2021, va fi achitat către Baroul Iaşi”, precizau magistrații.

Rămâne de văzut care va fi decizia finală a magistraților ieșeni vizavi de cazul afaceristului care și-a violat fiicele.

Un alt caz similar a fost prezentat de reporterii BZI. Un individ a fost condamnat la 7 ani de pușcărie după ce și-a violat fiica vitregă timp de aproximativ doi ani. Grozăvia prin care a trecut fetița a ieșit la iveală după ce aceasta a povestit totul. Minora nu a mai suportat chinurile la care a fost supusă de individ.

Comentarii
Adauga un comentariu