Magazin

Sigilarea dinţilor, un serviciu de stomatologie copii foarte des recomandat şi solicitat

Publicat: 30 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sigilarea dinţilor un serviciu de stomatologie copii foarte des recomandat şi solicitat
Sigilarea dinţilor, un serviciu de stomatologie copii foarte des recomandat şi solicitat

Cei mai mici pacienti ai cabinetului de stomatologie copii sunt si cei mai tematori si cei mai expusi riscurilor dezvoltarii cariilor dentare, care stau la baza numeroaselor afectiuni stomatologice. 

Sigilarea dentara este un tratament non-invaziv, usor de aplicat si foarte important pentru sanatatea dintilor celor mici. Fie ca este vorba de dintii temporari sau definitivi, prevenirea aparitiei cariilor este extrem de importanta, o bariera eficienta si un serviciu dedicat pacientilor mici.

Ce este serviciul de stomatologie copii de sigilare dentara?

Un serviciu recomandat de medicii stomatologi tuturor parintilor carora le pasa de copiii lor este cel de sigilare dentara. Sigilarea dentara face parte din categoria serviciilor de stomatologice copii care previne formarea cariilor pe suprafetele dentare ce prezinta santuri, adica molarii si premolarii indeosebi. Molarii de 6 si 12 ani, dar si premolarii contin foarte multe santuri si au riscul cel mai ridicat de a forma carii dentare de la varste fragede.

Sigilarea dentara nu doare

Sigilarea dentara se realizeaza cu ajutorul unui lichid care se aplica pe suprafata dintelui, un lichid rasinos care umple lacasurile si adanciturile dintre dinti cu rolul de a proteja dintii si de a acoperi imperfectiunile smaltului. Aceasta masura impiedica depunerile de mancare si bacteriile sa patrunda in aceste spatii care sunt destul de greu de curatat cu periuta. 

Aplicarea acestui lichid nu afecteaza structura dintelui, nu presupune anestezierea pacientului si nici folosirea frezei, ci este o interventie usoara, de scurta durata. Practic, sigilarea dentara presupune curatarea dintelui, aplicarea unui gel special pe suprafata dentara care este lasat sa actioneze si apoi este curatat si uscat. Urmeaza acoperirea dintelui cu un material protector care se intareste foarte repede.

Cat de eficienta este sigilarea dentara?

Sigilarea dentara nu modifica aspectul dintilor in niciuun fel. Substanta protectoare care este aplicata este transparenta sau de culoare alba, ceea ce inseamna ca sigilarea dentara nu este observabila. 

Este important de stiut ca materialul de sigilare se mentine pentru o perioada de doi ani, timp in care se asigura o protectie impotriva cariei dentare. Eficienta sigilarii este data de respectarea masurilor de igienizare de catre micii pacienti sub directa indrumare a parintilor lor, prin efectuarea unui periaj optim. De asemenea, se recomanda controalele efectuate periodic si refacerea sigilarii la nevoie.

Sigilarile dentare nu sunt suficiente pentru a proteja dantura copiilor, dar reprezinta o masura importanta de prevenire a aparitiei cariei dentare.

Ce alte tratamente stomatologice sunt aplicate copiilor?

Indiferent ca este vorba despre dintii temporari sau definitivi, specialistii sunt gata sa trateze cariile dentare, sa realizeze extractii dentare in cele mai bune conditii, fara dureri si cu anestezie speciala prin inhalosedare. 

Totodata, micii pacienti care calca pragul cabinetului stomatologic pot avea nevoie de periaj profesional, de tratamentul parulisului, de profilaxia cariilor prin fluorizare locala, precum si de aplicarea de aparate ortodontice mobile sau fixe. 

Material realizat impreuna cu Digital Metrics – Agentie Marketing Online

 

Adauga un comentariu