Magazin

Silk District va planta 1400 de copaci aproape de centrul Iașului!

Publicat: 01 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Silk District va planta 1400 de copaci aproape de centrul Iașului

În ultima perioadă, multe proiecte imobiliare noi valorifică la maximum terenurile pe care se dezvoltă. În încercarea de a maximiza profitul, apar doar clădiri și beton, spațiile verzi și de recreere fiind uitate sau simbolice.

Silk District face notă discordantă față de modă amintită. Viitorul cartier cool al Iașului va fi unul care va transforma cenușiul existent acum pe o fostă platformă industrială într-o zonă verde.

Pentru ca rezidenții să se simtă ca într-o oază de liniște și relaxare în mijlocul unui oraș trepidant, specialiștii de top cu care colaborează Prime Kapital, dezvoltatorul Silk District, au găsit soluția optimă pentru a feri complexul de zgomot și poluare. Astfel, construcțiile moderne, eficiente energetic, vor fi amplasate într-o zonă în care nu mai puțin de 40.000 m2 din totalul de aproximativ 100.000 m2 ai cartierului sunt dedicați naturii, locurilor de joacă, aleilor și teraselor. Natura este indispensabilă într-un oraș care dorește să se dezvolte sustenabil, contribuind la îmbunătățirea calității aerului și oferindu-le locuitorilor spații în care să se relaxeze, să facă sport și să se întâlnească cu prietenii.

Pentru reducerea stresului și încurajarea unui stil de viață sănătos, Silk District a colaborat cu un studio de arhitectură și design urban cu experiență vastă, recunoscut pentru proiectele ce includ strategii ecologice, Abdul Beros+. Echipa comună de 40 de specialiști care a lucrat pentru cartierul ieșean a definit un concept peisagistic unic, un proiect de landscape frumos și totodată ușor de întreținut. Spațiile verzi ale complexului nu vor fi acoperite pur și simplu cu gazon, ci cuprind o varietate de specii endemice și plante aclimatizate, flori și ierburi ornamentale, arbuști precum și circa 1 400 de copaci. Vegetația va fi densă, atât la nivelul solului, cât și la nivelul pomilor, poluarea urmând a fi redusă astfel la minimum. Se va pune accent pe specii native, mai rezistente la secetă și mai puțin solicitante din punct de vedere al îngrijirii, specii care se apără de buruieni și alte specii invazive fără ajutorul pesticidelor. Prin selecția plantelor și felul în care sunt îmbinate se creează ecosisteme ce reproduc interacțiunile din natură și realizează funcții precum curățarea apelor pluviale, prevenția eroziunii solului, răcorirea naturală a mediului, absorbția de dioxid de carbon etc. Un proiect de peisagistică urbană organizat pe principii care au grijă de natură profită de procesele naturale, oferind beneficii ecologice, sociale și economice.

Detalii legate de modul în care poate fi achiziționat un apartament în cel mai cool cartier al Iașului pot fi găsite pe pagina https://silkdistrict.ro/ sau la biroul de vânzări din Calea Chișinăului nr. 22, Iași.

Adauga un comentariu