National

Silvio Berlusconi s-a vindecat de COVID-19 la 83 de ani

Publicat: 14 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Silvio Berlusconi s-a vindecat de COVID-19 la 83 de ani
Silvio Berlusconi s-a vindecat de coronavirus la 83 de ani

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a părăsit spitalul luni, la 11 zile după ce a fost internat cu coronavirus, descriindu-l drept „probabil cel mai dificil calvar din viața mea”.

Magnatul media în vârstă de 83 de ani, care a fost diagnosticat pozitiv pentru Covid-19 după ce s-a întors dintr-o vacanță la vila sa de lux din Sardinia, a fost internat la spitalul San Raffaele din Milano pe 3 septembrie cu o infecție pulmonară.

Silvio Berlusconi s-a vindecat de COVID-19 la 83 de ani

„Primele trei zile au fost extrem de dificile”, a spus el jurnaliștilor în timp ce părăsea spitalul.

Doi dintre copiii săi – fiica Barbară, în vârstă de 36 de ani, și fiul Luigi, în vârstă de 31 de ani – au contactat, de asemenea, virusul, la fel ca și însoțitoarea sa Marta Fascină.

„A fost greu. Mulțumesc cerului, datorită medicilor, am trecut peste ceea ce a fost probabil cea mai dificilă încercare din viața mea.

„Încă o dată, parcă am scăpat cu el!” a spus el, după ce a mers încet, dar fără asistență pentru a se adresa camerelor.

Berlusconi a fost prim-ministru italian

Fost premier, a devenit magnat al proprietății și al mass-media, Berlusconi a fost prim-ministru italian pentru centrul său de dreapta Forza Italia de trei ori între 1994 și 2011.
A devenit faimos în anii 1980 prin crearea unei rețele de televiziune private (Fininvest, acum Mediaset) de importanță națională.

Prieten bun al fostului premier Bettino Craxi, a fost acuzat de folosirea votului politic în carierea sa de afaceri, și de diverse forme de corupție, incluzând conflicte de interes. Aceste acuzații au fost negate de Berlusconi și interpretate ca bârfe politice. Numele său a fost găsit în o listă a membrilor masoneriei sub lobby-ul („Loggia P2”), devenind astfel suspect de planuri secrete.

A devenit prim-ministru în 1994, dar a fost rapid demis, deoarece unul dintre partidele majorității sale („Legă Nord”, î.r. Liga Nord) a încetat să-l mai susțină. Stabilindu-se o nouă majoritate de centru-stânga, coaliția partidelor de opoziție (acum cu Lega Nord) l-a înlocuit. A fost și acuzat de practici afaceriste ilicite.

În 1996, coaliția interimară, formată din Lega Nord și formațiuni de centru-stânga a fost înlocuită, prin noi alegeri politice, de un guvern de centru-stânga (fără Lega Nord) condus de Romano Prodi.

În 2001, Berlusconi a candidat din nou pentru funcția de prim-ministru și lider al coaliției de centru-dreapta Casa delle Libertà (Casa Libertăților) care include, alături de Forza Italia, Alleanza Nazionale (Alianța Națională), CCD, Lega Nord și alte partide. De curând a compărut într-un proces sub acuzația de a fi mituit judecători care trebuiau să judece dispute de afaceri importante în care erau implicate companiile sale. Toate verdictele – considerate dubioase de către procurorii din Milano – i-au dat însă câștig de cauză. Acuzațiile cărora trebuie să le facă față sunt în legătură cu fapte petrecute înainte de a se integra în politică. Casa delle Libertà a pierdut alegerile locale din 2003.
A scris imnul celor de la AC Milan împreună cu producătorul și cântărețul de muzică pop Tony Reniş. De asemenea deține clubul italian AC Milan.

Adauga un comentariu