Cancan

Silviu Biriș, student la Teologie. Poate sau nu să devină preot?

Publicat: 30 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Silviu Biriș student la Teologie. Poate sau nu să devină preot
Mai marii bisericii trebuie să ia o hotărâre în privința lui Silviu Biriș, întrucât este divorțat

În imaginea de mai sus este fostul actor Silviu Biriş. Nu mai profesează de ceva timp în teatru pentru că este viitor preot. La anul, adică în 2021, ar urma să-şi dea licenţa în teologie pastorală. După ce va trece de el, are două opţiuni. Fie va preda religie la şcoală, fie va deveni preot. În acest ultim caz, lucrurile sunt puţin complicate, întrucât Silviu Biriş este divorţat.

În urmă cu 4 ani, în 2016, a divorţat de mama celor doi copii ai lui. În general, divorţul este cauza pentru care un bărbat nu poate deveni preot deplin. Totuşi, mai marii Bisericii vor trebui să ia în considerare faptul că divorţul a survenit înainte ca fostul actor să fie student la Teologie Pastorală. Este destul de posibil ca clerul bisericesc să-i permită să se recăsătorească, iar mai apoi să fie uns preot.

Bineînţeles, există şi varianta să devină preot-calugăr şi să slujească într-o mănăstire din ţară sau din străinătate. În afară de Silviu Biriş, dintre numele cunoscute publicului şi care au ales calea bisericii, îi amintim pe: Mariana Buruiană, Ovidiu Cuncea, Mihai Coadă, Răzvan Ionescu şi Dragoş Pâslaru.

Silviu Biriş s-a schimbat foarte mult de când studiază teologie. Înfăţişarea lui seamănă foarte mult cu cea a unui preot. Iar pe reţelele de socializare are lucruri religioase. Prima predică a ţinut-o acum câteva zile, mai exact pe 25 noiembrie. În ziua Sf. Ecaterina, la biserică cu acelaşi hram, Silviu Biriş a predicat în fața credincioşilor.

”Să ne gândim, atunci când suntem ispitiți să ne pierdem din prețiosul timp pe care tot Dumnezeu ni l-a îngăduit pentru desăvârșirea noastră pedagogică în anii de studiu teologic,… [că] Sfânta Ecaterina nu și-a pierdut timpul nici măcar o clipă. L-a dat cu totul lui Hristos”, a spus Silviu Biriș.

De ce a ales Silviu Biriș să se înscrie la Teologie

Iată din ce motiv s-a înscris Silviu Biriş la Teologie, deşi până acum a fost actor şi s-a bucurat de succes.

„Tata mi-a insuflat dragostea pentru cariera de preot şi o urmez. Bunicul din partea mamei mă ducea la biserică şi cântam la denii, de Paşte. Acum, când am timp, merg duminica la Sfânta Liturghie ca practicant şi mai cânt în strană. Cânt cu drag pentru Domnul şi noi îl slujim pe Dumnezeu. Am o relaţie apropiată cu fostul actor Dragoş Pâslaru (68 de ani) la care încerc să merg mereu la Vătăşeşti, în judeţul Vâlcea (…) Aceasta este cea mai grea misiune pentru că oamenii judecă şi că voi vedea că preoţii sunt cei mai expuşi, după doctori, dacă suferă un malpraxis»”, a spus actorul.

sursa foto: basilica

 

Adauga un comentariu