Local

Silviu Macovei: „Președintele Iohannis își depășește mandatul!”

Publicat: 03 dec. 2019

Viceliderul grupului social democrat din Camera Deputaților, Silviu Macovei, se arată îngrijorat de declarațiile președintelui Iohannis transmise de la ședința de birou permanent al PNL.

Deputatul ieșean consideră ca fiind îngrijorător ca președintele Iohannis să ceară „să dispară un partid politic, ales democratic de milioane de cetățeni români. Președintele Iohannis își depășește mandatul, fiindcă nu poți declara astfel de lucruri din mijlocul ședinței politice a unui partid politic.”. Silviu Macovei consideră că președintele Iohannis ignoră câteva realități democratice și constituționale: „În primul rând, PSD are cele mai multe mandate de parlamentar obținute prin alegeri libere și democratice, prin urmare are cele mai multe voturi acordate de români pentru a fi reprezentați în Parlament. În al doilea rând, consider ca fiind complet inoportun îndemnul președintelui Iohannis pentru PNL de a schimba conducerea Camerei Deputaților. Pe lângă faptul că pune o presiune majoră pe liberalii care au doar un sfert din voturile necesare, Președintele ignoră faptul că am răspuns rapid și pozitiv cerințelor venite din partea societății și le-am pus urgent pe agenda deputaților acele proiecte de lege cerute insistent.”

Silviu Macovei, una din importantele voci reformatoare din PSD Iași, recunoaște că „PSD este într-o perioadă dificilă de reconstrucție și reformare, dar cred că este foarte clară de acum direcția partidului spre a deveni un partener real și onest de dialog pentru toți actorii politici. Prin urmare, consider ca fiind cel puțin regretabile declarațiile președintelui Iohannis.”loading...

Adauga un comentariu