Sport

Simona Halep o întâlnește astăzi pe Irina Begu, la Roland Garros. Alte trei românce se luptă pentru o victorie

Publicat: 30 sept. 2020
Simona Halep si Irina Begu
Simona Halep, favorita numărul 1 la câştigarea Roland Garros, o întâlnește astăzi pe Irina Begu, în turul doi de la Roland Garros.

Simona Halep, favorita numărul 1 la câştigarea Roland Garros, o întâlnește astăzi pe Irina Begu, în turul doi de la Roland Garros.

Organizatorii turneului de Grand Slam din Franța au anunțat că partida dintre Halep și Begu va fi a treia a zilei de miercuri de pe arena „Suzanne Lenglen”, astfel că va începe după ora 16:00.

Aceasta fiind a şaptea confruntare dintre cele două românce, iar Halep nu a pierdut niciodată. Ultima dată s-au întâlnit în semifinalele turneului de la Praga.

De data aceasta va fi prima oară când Halep şi Begu joacă una contra celeilalte pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam.

Simona Halep o întâlnește astăzi pe Irina Begu, la Roland Garros

Cele două sunt prietene şi pe teren, dar şi în afara lui.

„Cu Simona mă înţeleg extraordinar de bine. Am legat o prietenie frumoasă, vorbim multe, ne sfătuim, ne încurajăm”, spunea Irina Begu.

Au câştigat împreună titlul la dublu la Shenzen în 2018, singurul de acest fel din palmaresul lui Halep.

Nu doar Halep şi Begu au ajuns în turul doi la Paris. Irina Bara, Patricia Ţig şi Ana Bogdan joacă şi ele pentru un loc în şaisprezecimi.

Ce sfat le dă Simona Halep tinerelor

Câștigătoare a două titluri de Grand Slam, la Roland Garros și Wimbledon, Simona Halep a vorbit despre pasiunea sa pentru tenis și ce sfat ar da tinerelor care vor să se apuce de acest sport.

„La vârsta aia poate e un pic greu, intervine adolescența, și ai dorințe foarte mari, să ieși cu colegii, să mergi la plimbări sau să pleci în vacanțe cu prietenii, eu nu am avut parte de aceste lucruri. Poate nu este ideal, dar pentru ceea ce mi-am dorit eu de când am fost copil a fost ideal. Dacă își doresc cu adevărat să ajungă una din cele mai bune sportive din lume trebuie să renunțe la tot și să pună tenisul prioritate.

Prioritatea mea este tenisul, nimic nu poate deranja această parte din viața mea, dar m-am mai relaxat în ultimul timp, mi-am îndeplinit toate dorințele, m-am împlinit ca sportiv, acum încerc să mă bucur de viață cât se poate. Dar când mă apropii de un turneu redevin Simona care are ca prioritate tenisul și asta va mai fi încă 2-3 ani cu siguranță,” a dezvăluit campioana noastră.

„Andrei Pavel și Gheorghe Hagi m-au inspirat”

Simona Halep a vorbit și despre idolii și modelele din copilărie.

„L-am avut idol pe Andrei Pavel când eram copil, mereu când îl întâlneam aveam emoții, chiar mi-a fost rușine să-i cer autograf. La Roland Garros în 2007 am mers la meciul lui de dublu și i-am cerut manșeta! Și de atunci nu am mai dat-o jos din thermobag.

Și el m-a inspirat tot timpul și faptul că și el a câștigat la juniori la Roland Garros mi-am dorit și eu să fac același lucru. M-a îndrumat frumos fără să mă cunoască. A fost o energie plăcută când ne-am întâlnit amical la teren.

Apoi Gheorghe Hagi a fost unul din idolii mei, per total, nu neapărat în tenis, seriozitatea lui, dorința de a fi cel mai bun, perfecțiunea pe care o căuta mereu, mi-au arătat că așa trebuie să ca să fii cel mai bun,” a spus Simona Halep.





Adauga un comentariu