Sport

Simona Halep se retrage de la turneul WTA de la Palermo

Publicat: 26 iul. 2020
ALT=
Simona Halep se retrage de la turneul WTA de la Palermo

Simona Halep se retrage de la turneul de tenis de la Palermo, după ce Italia a impus 14 zile de carantină pentru cetățenii români și bulgari.

Simona Halep a scris pe pagina sa de Facebook că numărul tot mai mare de infectări cu noul coronavirus și îngrijorarea ei cu privire la siguranța călătoriilor internaționale au făcut-o să ia aceasta decizie.

Ea le-a mulțumit organizatorilor și oficialilor italieni care au făcut demersuri pentru ca ea să ajunga la turneu.

Simona Halep se retrage de la turneul WTA de la Palermo: „Am luat decizia grea de a mă retrage“

„Având în vedere creșterea recentă a cazurilor COVID-19 în România și anxietățile mele cu privire la călătoriile aeriene internaționale în acest moment, am luat decizia grea de a mă retrage din Palermo. Vreau să mulțumesc directorului turneului și ministerului italian al sănătății pentru toate eforturile depuse în numele meu și doresc turneului o săptămână de succes“, a scris Simona Halep pe pagina ei de Facebook.

Turneul de la Palermo începe pe 3 august. Organizatorii au cerut o derogare de la obligaţia carantinei instituite pentru persoanele care vin din România, astfel încât Halep, numărul doi mondial, să poată participa la competiţie.

Turneele ATP, Campioanelor și WTA din China au fost anulate

Circuitele profesioniste de tenis, ATP (masculin) şi WTA (feminin), au anunţat că au fost anulate toate turneele din acest an din China, inclusiv Turneul Campioanelor de la Shenzhen.

Reprezentanții turneelor ATP, WTA și Campioanelor din China au transmis că cele mai importante circuite profesioniste de tenis au fost anulate, după ce autorităţile chineze au anulat toate evenimentele sportive internaţionale de pe teritoriul ţării din cauza pandemiei de coronavirus, relatează Reuters.

Administraţia Generală a Sportului, cel mai înalt organism sportiv din China, a precizat în urmă cu două săptămâni că doar competiţiile-test pentru Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing 2022 vor avea loc în acest an.

ATP şi WTA au sperat că turneele lor vor fi exceptate de la regulă, în încercarea de a avea în calendar cât mai multe turnee posibil, având în vedere sezonul perturbat, însă în cele din urmă au acceptat decizia.

”Suntem extrem de dezamăgiţi că evenimentele de clasă mondială din China nu vor avea loc anul acesta”, a afirmat directorul executiv al WTA, Steve Simon, într-un comunicat.

Turneele WTA și ATP din China

WTA avea şapte turnee în China în calendarul său provizoriu pentru restul anului 2020, inclusiv Turneul Campioanelor, care încheia stagiunea. Circuitul se va relua pe 3 august, cu Palermo Open, după o pauză de cinci luni.

ATP a anulat patru competiţii, Shanghai Masters, singurul Masters 1.000 din Asia, China Open de la Beijing, un eveniment ATP 500, precum şi turneele de la Chengdu şi Zhuhai, turnee ATP 250.

”Cu inima grea anunţăm că turneele ATP nu se vor disputa anul acesta în China”, a transmis preşedintele ATP, italianul Andrea Gaudenzi.

”Respectăm decizia guvernului chinez de a face ce e mai bine pentru ţară, ca răspuns la o situaţie globală fără precedent”, a adăugat fostul tenisman.

Turneul Campioanelor, WTA Finals, dotat cu premii totale de 14 milioane de dolari, reuneşte cele mai bun opt jucătoare şi cele mai bun opt perechi de dublu ale anului, anul trecut s-a mutat la Shenzhen, după ce a fost găzduit de Singapore din 2014.

Adauga un comentariu