Prima pagină » Eveniment-Social » Simpozion județean „Motivație și performanță în practica școlară”, marca AcB Iași – FOTO

Simpozion județean „Motivație și performanță în practica școlară”, marca AcB Iași – FOTO

26 apr. 2024, 12:36, 1 ,
în Eveniment-Social

Miercuri, 24 aprilie 2024, a început Simpozionul ”Motivație și performanță în practica școlară”. Ediția  din acest an, a XII-a, marchează și Jubileul Școlii Gimnaziale „Alexandru cel Bun” din Iași, instituția fondatoare a evenimentului, care aniversează în acest an școlar 50 de ani de existență în școala ieșeană.

Evenimentul s-a desfășurat la Casa Corpului Didactic din Iași.

Simpozion județean „Motivație și performanță în practica școlară”, marca AcB Iași

În prima zi a avut loc secțiunea pentru cadre didactice, unde s-au prezentat în jur de 30 de lucrări ale profesorilor de diverse specialități. Deschiderea avut loc în prezența partenerilor tradiționali ai evenimentului. Din partea Inspectoratului Școlar Județean Iași, a luat cuvântul Doamna Inspector Eliza Ilie, din partea Casei Corpului Didactic, Domnul Director Constantin Hriscu, iar din partea Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Doamna Lector univ. dr. Ana Grigore, care a susținut prelegerea „Cum conducem, în învățare?”.

Organizatorii simpozionului: Prof. Ana Maria Rotaru, Prof. Adina Gutuman și Prof. Cristian Popa – directorii școlii au așteptat în cea de-a doua zi pe cei 141 de elevi înscriși în secțiunea dedicată pentru a-și prezenta proiectele.

Întâlnirea a reunit actori educaționali diferiți, reușind să promoveze schimbul de practici și experiențe, comunicarea de rezultate și comuniunea profesională într-un eveniment distinct din seria mărcilor AcB care acreditează prestigiul educațional recunoscut și valorizat de comunitate.

A doua sesiune a Simpozionului județean 50 de ani de Motivație și performanță în practica școlară, destinată elevilor, a încheiat, într-o manieră constructivă, seria manifestărilor dedicate Jubileului Școlii Gimnaziale „Alexandru cel Bun” din Iași. Cea de a douăsprezecea ediție a acestei  manifestări științifice și culturale a adunat, într-un cadru stimulativ, un număr impresionant de proiecte realizate de către elevi.

Cele 23 de echipaje de învățământ primar și 29 de învățământ gimnazial, totalizând un număr de 141 de elevi, s-au întrecut în  a-și reprezenta cu mândrie școala din care provin, aducând în fața publicului roadele muncii de echipă. Talent, creativitate, inventivitate, spirit civic, fairplay sunt doar câteva dintre cuvintele care descriu, în mod obiectiv, evenimentul care s-a desfășurat joi, 25.04.2024, la Casa Corpului Didactic din Iași.         Motivați în  a-și duce la îndeplinire cu brio rolul de reprezentanți ai colectivelor din care provin, elevii au elaborat proiecte deosebite, ce le-au pus în valoare calitățile și au impresionat prin multitudinea tehnicilor utilizate. Au demonstrat, așadar, că drumul de la motivație la performanță e unul presărat cu multă muncă, dar plin de satisfacții.

Îndrumați de cadrele didactice coordonatoare, elevii au abordate teme inovative precum Vocile cartierului nostru – proiect de service learning, Educație pentru dezvoltare durabilă – studiez și aplic, Economisirea resurselor și reutilizarea deșeurilor. Regula celor „3r”, Metode/posibilități de promovare și valorificare a produselor, Utilizarea materialelor metalice în lumea moderna, Valoarea tradițiilor satului, Zâmbetul bunicii – dialog între generații, Mândria de a fi părtaș la jubileul școlii noastre, Puterea minții, Reciclând trăim în viitor etc.

Prezentările copiilor au impresionat prin diversitatea resurselor informaționale, multitudinea de produse ale activităților, maniera interactivă de susținere și tematica abordată, pliată pe imperativele societății moderne. Elevii au demonstrat noțiuni solide din domenii vaste, arătând celor prezenți că știu să lucreze eficient în echipă și  sunt capabili să comunice asertiv.

Au fost alături de elevii Școlii Gimnaziale Alexandru cel Bun, următorii parteneri: Școala Gimnaziala Stefan cel Mare – Dancu, Școala Gimnazială Titu Maiorescu, Școala Gimnazială Popricani, Școala Gimnazială George Călinescu, Liceul Universității Alexandru Ioan Cuza, Școala Gimnazială Jean Bart – Suceava, Școala Gimnazială Bârnova, Liceul Teoretic Miron Costin, Liceul Teoretic de informatică Grigore Moisil, Colegiul Național Costache Negruzzi, Colegiul Național de artă Octav Băncilă, Școala Gimnazială Alexandru Vlahuță și Școala Gimnazială Nicolae Iorga –  Buhalnița.

Feedback-ul oferit de către elevi, dar și de către cadrele didactice și părinți a răsplătit devotamentul cu care organizatorii simpozionului coordonează acest eveniment, constituind un reper în perfecționare an de an a acestei manifestări culturale, devenită simbolul instituției noastre.

Ca de fiecare dată, alături de noi au fost partenerii cu care am pornit la drum: Universitatea Alexandru Ioan Cuza, reprezentată de lector universitar doctor, profesor Ana Grigore, fondatoarea acestui simpozion, Inspectoratul Școlar Județean Iasi, reprezentat, în acest an, de către doamna inspector școlar pentru istorie și științe socio-umane profesor Eliza Ilie și Casa Corpului Didactic, care ne-a găzduit la această ediție jubiliară, onorându-ne cu prezența membrilor săi și a directorului instituției, profesor Constantin Hriscu.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 ianuarie 2025
18 ianuarie 2025