Eveniment-Social

Simpozionul Interjudețean „Creativitate în educație și formare profesională”, organizat de Colegiul Tehnic CF „Unirea” din Pașcani – FOTO

Publicat: 17 mai 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Simpozionul Interjudețean Creativitate în educație și formare profesională organizat de Colegiul Tehnic CF Unirea din Pașcani - FOTO
Sâmbătă, 14 mai 2022, Colegiul Tehnic CF „Unirea” din Pașcani a fost gazdă pentru peste 300 de elevi de gimnaziu și liceu, din peste 30 școli, care au participat, pe echipaje, la trei competiții

Sâmbătă, 14 mai 2022, Colegiul Tehnic CF „Unirea” din Pașcani a fost gazdă pentru peste 300 de elevi de gimnaziu și liceu, din peste 30 școli, care au participat, pe echipaje, la trei competiții: „Minți dezghețate”– concurs interdisciplinar STEM, destinat elevilor de gimnaziu, „Magia Cuvintelor” – concurs de limba română care se adresează elevilor claselor a VII-a și  VIII–a și „Creatii știintifice și tehnice cu aplicabilitate în contextual actual”– concurs destinat elevilor de liceu pasionați de inovare tehnică, cu două subsecțiuni pentru domeniile electric/ mecanic și  robotică/ arduino.

Pentru câteva ore, elevii înscriși în concursuri au lucrat alături de colegi din alte clase pe teme transdisciplinare.

Subiectele propuse concurenților au fost din disciplinele: matematică, fizică, chimie, biologie, limba română, o secțiune aparte fiind cea dedicată proiectelor tehnice din domeniile robotică, electric și mecanic.

Elevii au colaborat împreună nu numai pe subiecte de științe și matematică, ci și pe activități distractive: „Oul STEM” sau jocuri de testare a încrederii: „Tricky Chairs”. De asemenea, au testat jocuri și echipamente STEM, alături de colegii lor mai mari liceeni, în cadrul târgului de științe sau au cântat alături de ei.

Pe parcursul zilei, voluntarii noștri, elevi ai colegiului, i-au însoțit pe musafiri, așa cum doar niște gazde bune știu să o facă, asigurându-se că nu le va lipsi nimic, oferindu-le, în pauza pe parcursul căreia s-au corectat lucrările, sandwich-uri calde. De asemenea, le-au prezentat campusul liceului, sălile de clasă, dar și laboratoarele și cluburile recreative. Totodată le-au povestit despre proiectele școlii.

Competiția interdisciplinară „Minți dezghețate” a adunat zeci de copii

Competiția interdisciplinară „Minți dezghețate” a adunat împreună 188 de copii, adică 47 de echipaje de concurs, formate din câte 4 elevi, împărțite pe două niveluri: clasele a V-a și a VI-a și clasele a VII-a și a VIII-a.

Elevii au reprezentat următoarele școli: Colegiul Național „Mihail Sadoveanu”, Pașcani, Școala Gimnazială „Iordachi Cantacuzino”, Pașcani, Școala Gimnazială „I. Cantacuzino” – Structura Lunca Pașcani, Liceul Tehnologic Economic „Nicolae Iorga”, Pașcani, Școala Gimnazială Todirești, Liceul Tehnologic „Mihai Busuioc”, Pașcani, Școala Gimnazială Moțca, Școala Gimnazială Miroslovești, Școala Gimnazială Hărmănești, Școala Gimnaziala Vânători – Structura Hârtoape, Școala Profesională Tătăruși, Școala Gimnazială Costești.

Competiția s-a derulat în intervalul orar 9:30 – 11:00, iar subiectele au presupus întrebări, probleme și exerciții de matematică, fizică, biologie și chimie.

Concursul „Magia cuvintelor”, desfășurat tot în cadrul Simpozionului Interjudețean „Creativitate în educație și formare profesională”, a găzduit, într-o frumoasă competiție, 10 echipaje formate din câte 4 elevi de clasa a VII-a și a VIII-a, de la școli din Pașcani sau din afara municipiului.

Competiția, organizată de Catedra de limba si literatura română din cadrul colegiului, și-a propus valorificarea inclinațiilor creative ale elevilor, încercând o ieșire din tiparele testărilor tradiționale. Cuvânt și imagine au fost, deopotrivă, instrumente de comunicare.

Al treilea concurs desfășurat sâmbătă a fost “Creații științifice și tehnice cu aplicabilitate în contextual actual”, destinat elevilor de liceu pasionați de inovare tehnică. Competiția a debutat la orele 9:30, găzduind 33 de elevi, grupați în 22 de echipaje, provenind de la 7 instituții de învățământ: Liceul Teoretic ,,Miron Costin”, Pașcani, Clubul Copiilor Pașcani, Liceul Tehnologic „Mihai Busuioc”, Pașcani, Școala Profesională Lespezi, Colegiul Tehnic de Transporturi Piatra Neamț, Școala Gimnazială Costești și Colegiul Tehnic CF ,,Unirea”.

Juriul, care s-a ocupat de evaluarea proiectelor prezentate, a fost format din profesori de liceu, dar și de la Universitatea „Gh. Asachi”, Iași și din specialiști ingineri din diferite companii.

Premianții desemnați la finalul celor trei competiții au primit recompense financiare asigurate de BCR și Consiliul Local Pașcani, diplome și dulciuri.

Menționăm că prima competiție desfășurată în cadrul simpozionului din acest an a avut loc vineri, 15 aprilie 2022, în aula Colegiului Unirea. Concursul național de antreprenoriat pentru tineri „Creative Business” a găzduit 11 echipe din țară și din Republica Moldova care au prezentat juriului idei de business creative, planuri de afaceri, printuri de promovare originale, spoturi publicitare, sau site-uri web companie.

Comentarii
  • Voi reclama vă faceți dar realitatea e că doar 30 la sută iau Bacu și asta din cei care sunt lăsați să se înscrie în bac. In rest urla dana și scoate flăcări de zici că i iadul pe pământ. Și în plus aveți doar clase de tehnic vreo 7 parca și 2 de profesionala. Profilul teoretic s a evaporat. Cât despre anumiți profesori de la unirea pot sa spun in cunoștință de cauză , că sunt niște oameni deosebiți: doamna de franceza , de mate de romana de bio domnul de fizica , de istorie .

Adauga un comentariu