Astăzi, 16.06.2022 Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iaşi desfăşoară cea mai amplă operaţiune de simulare a unui dezastru (incendiu) împreună cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă – Iaşi şi cu ajutorul Poliţiei Locale Iaşi.
Simularea se va desfăşura la sediul de pe str. Dr. I. Cihac, începând cu ora 12:30, sub conducerea Inspectorului Şef al ISU Iaşi – Col. Ionuţ Gradinaru.
Detaşamentul I Pompieri se va deplasa cu mai multe autospeciale şi maşini utilitare în urma unei alarme simulate de incendiu la unul dintre saloanele etajului 4 ale clădirii din str. Dr. I. Cihac, se va proceda la evacuarea pacienţilor şi personalului şi simularea unei intervenţii de stingere a unui incendiu.
„Menţionăm că Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie este primul spital din Regiunea Nord Est care manifestă o atitudine proactivă către evenimentele nefericite care pot apărea în clădirile în care îşi desfăşoară activitatea unităţile sanitare – clădiri care au dificultăţi în a respecta exigenţele actuale ale normelor PSI.
Suntem recunoscători partenerilor noştri de la ISU Iaşi pentru întreaga deschidere şi sprijin permanent în această direcţie şi suntem convinşi că acest tip de acţiuni vor adăuga valoare preocupării continue către siguranţă şi protejarea pacienţilor şi personalului”, au transmis reprezentanții Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Iași.
Simulare de incendiu la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași
„Potrivit scenariului exerciţiului, „dispeceratul inspectoratului pentru situaţii de urgenţă este anunţat despre producerea unui incendiu la etajul IV al spitalului, concomitent cu evacuarea personalului și a pacienților de pe etaj.
La locul intervenției s-au deplasat salvatorii din cadrul Detaşamentului 1 de Pompieri Iași cu următoarele forţe şi mijloace: trei autospeciale de intervenție și stingere cu apă și spumă, o autospecială pentru transport personal și victime multiple, un echipaj de prim ajutor calificat, o autoplatformă pentru salvări de la înălțime și autospeciale de intervenție operativă cu personalul aferent. Înainte de sosirea serviciilor profesioniste, personalul de pe locul de muncă acţionează concomitent pentru localizarea incendiului cu mijloacele iniţiale de stingere şi deschiderea uşilor de evacuare. Ajunşi la locul intervenţiei, pompierii militari se organizează în două echipe de intervenţie, acţionând pentru localizarea şi lichidarea incendiului, deblocarea căilor de acces, precum şi pentru căutarea şi evacuarea persoanelor aflate în imposibilitatea de autoevacuare. Amploarea evenimentului a impus evacuarea personalului şi a pacienţilor aflaţi și în alte saloane de pe acelaşi nivel.
Acțiunea a fost coordonată de către inspectorul șef, colonel Ionuț-Ciprian Grădinaru”, au transmis pe rețelele de socializare reprezentanții ISU Iași.