Actualitate

Sindicatele, în război cu Guvernul Ludovic Orban, pe tema salariului minim

Publicat: 03 dec. 2019

Negocierile dintre Guvern, sindicate şi patronate în privinţa salariului minim s-au blocat. Sindicalişii au propus o creştere netă de 100 de lei. Aceasta este varianta care era în planul PSD şi care nu pare să fie pe placul Guvernului.

De asemenea, Guvernul îşi menţine punctul de vedere şi şi-ar dori această creştere de doar 7,2%, astfel încât, un salariu brut actual de 2,080 lei ar ajunge la 2.230.

Președintele Cartel Alfa Bogdan Hosu a afirmat astăzi că actuala formulă de calcul propusă de Guvern va duce la înghețarea salariului minim într-o anumită perioadă de timp. El propune ca din 2020 salariul minim garantat brut să fie de 2260 de lei. Este varianta propusă de cabinetul anterior condusă de Viorica Dăncilă.

În schimb, cei de la Blocul Naţional Sindical şi-ar dori o creştere şi mai mare de 2.284 lei.loading...

Comentarii
  • ACESTA ESTE SALAR DE ȚARĂ MEMBRĂ UE ÎN SEC XXI ??? DAR VOI AȚI PUTEA TRĂI CU 1322 LEI LUNAR ÎN MÂNĂ ÎN CONTEXUL ACTUAL AL BIRURILOR IMPUSE DE HIENELE POLITICE NESĂTULE ??? ȘI VĂ MAI PLÂNGEȚI CĂ AVEȚI DEFICIT DE PERSONAL ??? SE PARE CĂ SUNTEȚI ..CĂZUȚI ÎN CAP TARE. NE MĂRIȚI NOUĂ ,,PROSTIMII” MĂRIȚI CU 100 DE LEI DAR LIPITORILE POLITICE CE MĂRIRI PRIMESC ODATĂ CU ACEASTĂ MĂRIRE ??? OARE CÂT VA MAI DURA ACEASTĂ BĂTAIE DE JOC ???

Adauga un comentariu